Appels@MachteldHoe we op het onderwerp kwamen weet ik niet meer, maar vriendin D. wist te melden dat je aan de hand van een appelschil kan herleiden met welke letter de naam van je toekomstige partner begint.

Je bent 30, single en nieuwsgierig naar je toekomst. Verder nuchter en sceptisch (er is natuurlijk een oneindig grotere kans dat je De Ware ontmoet voor het uitgestalde fruit bij de AH), maar wat zou het een leuk verhaal zijn om te vertellen aan je kleinkinderen, dat je hun opa hebt ontmoet door middel van een waarzeggende appelschil.

De voorzienige appel

Research op internet levert geen bepaald ras op, dus je hoeft niet in Tiel op zoek naar de Jomanda onder de appels (van blauwe appels kun je ook maar beter af blijven). Een gewone appel voldoet.

Appelschil@MachteldOmdat misschien het uiterlijk van de appel wel in verband staat met de looks van je toekomstige man (of vrouw), koos ik voor een blond type met blosjes (Elstar). Voor de groene man kies je een biologische Granny Smith en voor een donker type een glanzende, rode appel. Wil je een financieel gezien veilige toekomst, ga dan voor de notarisappel (het appeltje voor de dorst).

Schil de appel dunnetjes en zorg dat de schil ononderbroken is. Gooi de schil vervolgens over je linkerschouder en voila, zie daar de eerste letter van de naam van de man van je leven op de stoep liggen.

Bij mij was er geen twijfel over mogelijk, het wordt een Ö, een echtgenööt. Dat beperkt het aanbod zo’n beetje tot de Scandinavische landen en Turkije. Zou ik de trema wegdenken (die braken immers toch van de schil af), dan heb ik al wat meer keuze en kan ik ook binnen de landsgrenzen blijven zoeken..

Visite

De malus is een vrucht met vele mogelijkheden, je kan er ook al mee voorspellen wie er op visite komt. Snijd de appel hiervoor in 9 partjes en gooi het laatste partje (dat waarzeggen luistert allemaal heel nauwgezet) weg, ook weer over je linkerschouder. Zeg het alfabet op en de letter die je noemt terwijl het partje de grond raakt is de eerste letter van de naam van je volgende bezoeker. Ideaal, zo weet je van tevoren of je je onder de tafel moet verstoppen of dat het goed volk is als de bel gaat.

Nadeel: je vrienden- en kennissenkring mag geen namen bevatten die beginnen met een letter uit het begin of het 2e deel van het alfabet. Of je moet het ABC heel snel kunnen opzeggen.

Appelrecepten

3 appels @MachteldVan al dat profeteren krijg je honger. Tijd voor wat lekkers:

Appelbol

Een hele (niet al te grote), geschilde appel, zonder klokhuis, kun je vullen met een mengsel van gehakte noten, rozijnen, kaneel en suiker. Snijd eventueel een stukje van de onderkant af zodat de appel stabiel blijft staan. Bestrooi een vel bladerdeeg met wat suiker en wikkel deze (met de suiker aan de binnenkant) om de appel. Leg het op een stuk bakpapier en bak het in een voorverwarmde oven af in 20-25 minuten op 225 graden.

Gebakken appelpartjes

Bestrooi de appelpartjes met kaneel en suiker en bak ze in boter en eventueel wat calvados zacht en lichtbruin in een koekenpan. Dien op met slagroom en wat geroosterde en gehakte noten, zoals amandelen, walnoten of hazelnoten.

 

Machteld, forummoderator & culiredactie, verslaafd aan Tony Chocolonely's chocolade met karamel en zeezout

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Vegetarische Wellington en andere trends in 2021
Rond de jaarwisseling stoffen we graag onze glazen bol af om te zien wat het volgende jaar op...
Hartige hapjes voor de donkere avonden
Ook in Nederland moeten we er nu aan geloven: de avondklok. Maar onafhankelijk daarvan nodigen de...
Jumbo tipt: Deze recepten moet je dit jaar proberen
Steeds meer mensen genieten van volledig veganistische of vegetarische maaltijden tijdens de...
Groene sterren in de Belgische Rode Michelin 2021
Bij het selecteren van vegetarische restaurants voor onze gids lezen we sinds enkele jaren dikwijls...
Humus x Hortense: onze vragen in corona-tijden
Humus x Hortense in het Brusselse Elsene is een volledig plantaardig en duurzaam restaurant dat van...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter