kerstmenus 2018 thbPakjesavond is voorbij, dus het is hoog tijd voor het volgende hoogtepunt: de lancering van de Vegatopia kerstmenu's! Dit jaar kun je kiezen tussen stijlvol mediterraans, een heus puur plantaardig clichémenu - waarin afgezaagde gerechten splinternieuw worden gepresenteerd, een lekker lui laagjesmenu dat je goed voor kunt bereiden, en een lekker simpel Iers geïnspireerd kerstmenu.

Met goed zestig thematische kerstmenu's zou je denken dat we alle vegetarische Nederlandse gerechten, de wereldkeukens en alle thema's al afdoende hebben behandeld. Niets is minder waar: de creativiteit van onze redacteuren en de inspiratie die groenten ons bieden is schier eindeloos.

Hedwig presenteert een stijlvol mediterraans menu, waarin ze haar vakantieherinneringen aan Italië en Griekenland combineert in vier verfijnde gangen. Sven geeft een frisse draai aan afgezaagde clichégerechten, die ineens weer splinternieuw en feestelijk aandoen. Meta vindt dat je met Kerst vooral aan tafel moet zitten en geeft daarom een lekker lui laagjesmenu dat je goed voor kunt bereiden. Van Emma's hand komt een Iers geïnspireerd kerstmenu, met onder andere een vegetable farmer's pie.

Mediterraans klein clich klein
laagjes intro iers klein

Meer inspiratie nodig? In ons Kerstarchief vind je meer dan zestig complete, thematische menu's, variërend van een Indische rijsttafel via de Roaring Twenties en een menu voor echte mannen tot een heus nose-to-tailmenu. Ook aan de gourmetters is gedacht. Daarnaast vind je ook lekkere bakrecepten in het archief.

Ben je zelf geen vegetariër en krijg je een vegetariër op bezoek? Lees dan onze Eerste hulp bij Vegetariër. Dat artikel is ook handig om door te sturen als je gastheer of -vrouw niet zo bekend is met de vegetarische keuken en de valkuilen nog niet kent.

pannenkoekgourmet aansteken

Onze menu's zijn niet alleen geschikt voor vegetariërs, maar zeker ook voor omnivoren die graag meer groente-inspiratie willen hebben. Met Kerst wil je tenslotte graag feestelijk, lekker en vooral gezellig tafelen. Kies een volledig menu, of pik de gerechten er uit die je het meest aanspreken en combineer ze met je eigen succesrecepten. Niets moet, alles mag. Voor vragen over onze menu's, vegetarische gerechten in het algemeen, of specifieke kookvragen kun je altijd terecht op ons forum. We wensen jullie lekkere en fijne feestdagen!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Van vega naar vegan
Onder de generatie Y en Z is het heel gebruikelijk om vegan te eten. Nu val ik als xennial niet...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter