jumbo kerstgerechten thbSteeds meer mensen genieten van volledig veganistische of vegetarische maaltijden tijdens de kerstdagen. En waarom ook niet? Er zijn per slot van rekening talloze vleesloze gerechten te bedenken die je kunt bereiden zonder vlees. Ook maak je je vegetarische gasten hier uiteraard erg blij mee. Steeds meer supermarkten spelen hier op in, waardoor hobbychefs verleid worden de traditionele kalkoen en varkenshaas in te ruilen voor exotische vleesvrije opties. Inspiratie nodig? Speciaal voor jou delen we drie vegetarische hoofdgerechten voor een vegetarisch kerstdiner.

Portobello met roquefort polenta

10 ingrediënten, 60 min

Portobello is het ideale ingrediënt voor een vegetarisch kerstmenu. Het heeft een vlezige structuur en heerlijke nootachtige smaak. Voor dit vegetarische kerstrecept pakken we dan ook flink uit: het wordt een portobello gevuld met roquefort en polenta, geserveerd met een salade van eetbare bloemen en oesterzwammen. Is dat chique genoeg deze kerst?

Bekijk hier het recept.

portobello roquefortpolenta

Aubergine-ricottalasagne met basilicum

11 ingrediënten, 30 min

Op zoek naar hét pronkstuk voor een vegetarisch kerstdiner? Zoek niet verder en ga voor deze zogenaamde ‘open lasagne’. Dat zorgt ervoor dat je het gerecht veel mooier kunt serveren én meteen ziet wat voor lekkere groenten erin verstopt zitten. Deze Aubergine-ricotta lasagne is daarom absoluut geen doorsnee gerecht.

Bekijk hier het recept.

aubergine ricottalasagne

Veggie Wellington

18 ingrediënten, 45 min

Je kent vast wel het gerecht beef Wellington. Dit is de vegetarische variant van deze kerstklassieker. De Veggie Wellington zit boordevol groenten en verrukkelijke smaakmakers. Belegd met mooie kerststerren is dit bij uitstek een passend hoofdgerecht voor een vegetarisch kerstdiner.

Bekijk hier het recept.

veggie wellington

Meer gezonde en vegetarische kookinspiratie voor een vegetarische kerstmenu vind je op de receptenpagina van Jumbo!


Dit artikel is in samenwerking met Jumbo geschreven.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Van vega naar vegan
Onder de generatie Y en Z is het heel gebruikelijk om vegan te eten. Nu val ik als xennial niet...
De ontbijtgewoontes van... Sven
In de Westerse wereld gaan we uit van drie maaltijden per dag: ontbijt, middageten en avondeten....
De ontbijtgewoontes van...Karl
Culinair is het aanbod in onze Lage Landen rijk en boeiend. Een openheid naar keukens uit de gehele...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter