Open menu

Ontbijtgewoonte van Helen kleinEr was een tijd dat ik nauwelijks ontbeet, of dat ik gauw in de auto een boterham in mijn mond propte, onderweg naar mijn werk - ik woon op tien minuten rijden van mijn werk, kun je nagaan. Al die kruimels voor die paar minuten tijdwinst, dat is eigenlijk gekkenwerk. En echt relaxed is het natuurlijk ook niet.

Sinds een paar jaar neem ik iets beter de tijd om op te starten en ontbijt ik met dit lichte ontbijt: een schaaltje sojayoghurt (die van Albert Heijn is veruit mijn favoriet), met één of twee eetlepels havermout en daarbij fruit. Dat fruit varieert met het seizoen, nu het zomer is vind ik vers fruit natuurlijk het lekkerst.

Vandaag is dat cantaloupemeloen met blauwe bessen, maar ik kan me nu al verheugen op de kiwi’s die we kunnen oogsten in het najaar. Ik heb er sowieso 40 zien hangen in onze tuin. In de winter ligt er standaard een zak blauwe bessen in de vriezer, die ontdooi ik ’s nachts in een schaaltje in de koelkast.

Zoals gezegd ontbijt ik niet al te ingewikkeld, dus ernaast neem ik een kop zwarte koffie, een glas water (hydrateren, mensen!) en een multivitaminepil voor veganisten. In het weekend is het eigenlijk niet veel anders. Soms spring ik uit de band met geroosterd brood met hummus en een grote latte macchiato, maar eigenlijk start ik het liefst op met mijn vertrouwde bakje sojayoghurt.

Ontbijtgewoonte van Helen

Helen, gastredacteur. In het dagelijks leven ook bezig met eten en fotografeert daarnaast sinds kort graag.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama