Open menu

Ontbijt Meta introOf ik ook eens mijn ontbijtgewoontes wilde delen. Natuurlijk, maar ik heb als waarschuwing gegeven dat ik erg saai ontbijt. Als avondmens is de ochtend altijd te vroeg en dan ga ik niet uitgebreid eten maken. Ook kan ik 's ochtends niet zo goed tegen veel eten. Dus hou ik het maar simpel.

 

Wel vind ik het altijd fijn om de dag met wat lichts te beginnen. Ik sla vrijwel nooit het ontbijt over, ook niet als het al bijna lunchtijd is. Op pad gaan om te brunchen vind ik daarom lastig, ik eet dan toch nog eerst een klein ontbijtje voordat ik de deur uit ga.

Al jaren eet ik als ontbijt een vorm van muesli met yoghurt en een sapje. Vroeger at ik suikerrijke crunchy muesli met (vanille)yoghurt, maar tegenwoordig hou ik het bij sojayoghurt met ongezoete muesli. 

Wel varieer ik met smaakjes sojayoghurt (Alpro is favoriet) en verschillende sapjes (Coolbest uit de aanbieding of anders een bio/fairtrade sapje). In de winter neem ik soms een versgeperst sapje van lekkere moro bloedsinaasappels of andere biologische sinaasappels. 

Vroeger varieerde ik ook nog met verschillende soorten muesli met noten, vruchten of zaden.  Echter ben ik erachter gekomen dat ik niet zo goed tegen histaminerijk eten kan. Zeker in het hooikoortsseizoen, als 's ochtends mijn allergiepil nog moet gaan werken. Dit is ook een van de redenen waarom ik vrijwel geen koffie drink (en als ik wel koffie drink, dan alleen maar erg slappe).

Hierdoor vallen een aantal typische ingrediënten, zoals hazelnoten, walnoten en amandelen, af. De muesli is daarom uiteindelijk vervangen door alleen graanvlokken, meestal een kant-en-klare bio-mix op basis van haver met bijvoorbeeld tarwe, spelt of gerst. Om het toch nog een beetje op te leuken meng ik er een beetje gepofte amaranth door. 

Het grappige is dat ik wel graag 's avonds een soort van tweede ontbijt als avondsnack doe. Bijvoorbeeld een cracker met hummus, een beschuitje met jam of hagelslag of wat boekweitflakes met sojamelk. Heb ik aan het eind van de dag toch nog wat ontbijtvariatie.

Ontbijt Meta

Meta, culiredactie. Wij vinden dat ze rockt terwijl ze kookt.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama