Open menu

Het eerste trimester is een enorme aanslag op je leven door de misselijkheidsaanvallen. Gelukkig keert de rust (in de meeste gevallen) dan ook terug in het tweede trimester én begint je buik (eindelijk) te groeien. Waar kun je deze periode op letten?

De rust keert (in de meeste gevallen) terug in het tweede trimester. Hoewel je buik nu (eindelijk) begint te groeien, nemen de misselijkheidskwalen in deze periode af. Voor veel vrouwen is het tweede trimester een hele prettige tijd. Je bent gewend geraakt aan het idee dat je zwanger bent, maar hebt geen last meer van kwalen en je kunt nog gewoon de dingen doen die je wilt doen.

Weer 'normaal' eten?
Omdat de misselijkheid weggetrokken is, kun je weer ‘normaal’ eten. Wel kun je last hebben van je stoelgang, dus zorg ervoor dat de darmen lekker actief blijven. Eet niet te veel suiker en zoetigheden, daardoor blijf je niet alleen beter op gewicht (je moet al genoeg extra gewicht meetorsen!) maar zorg je er ook voor dat je je darmen niet verstopt. En blijf ook deze periode en de rest van je zwangerschap letten op 'verboden' producten.

Nu je weer 'gewoon' kunt eten, moet je daar natuurlijk ook even van genieten. Pak er een kookboek bij, ga op het vegatopiaforum op zoek naar lekkere recepten, ga uit eten of laat je culinair verwennen door je partner.

Sporten?!
Probeer te blijven bewegen, dat is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je darmen. Als je voor de zwangerschap veel of regelmatig sportte, ga daar dan mee door. Houd de conditie op peil. Ook wat minder sportieve zwangeren moeten wel lekker in beweging blijven, maar niet opeens méér gaan sporten dan daarvoor, omdat je lichaam het al zwaar genoeg kan hebben met de zwangerschap.
Lees hier meer over sporten tijdens je zwangerschap.

De andere trimesters
Lees hier meer over het eerste trimester en algemene info over vega & zwanger
Lees hier meer over het derde trimester

Forum
Heb je tips voor (mede)zwangeren? Deel ze op het forum!

the Kitchenary

horecarama