Open menu

De zomer van 2008 is begonnen. Wij signaleren de 5 musts in de zomer van 2008 op het gebied van eten. Dat het maar een lange, zonnige, mooie zomer mag worden.

Terrassen met een pot thee
Als het buiten 30 graden is, heb je maar twee dingen nodig: een parasol en een goede dorstlesser. Maar niet alle dagen lenen zich ervoor om vanaf 2 uur 's middags aan het bier te gaan. Thee, is wat je nodig hebt, een goede pot thee. De fijnste terassen hebben al een grote pot thee op de kaart, geserveerd met een mooi kopje. Helemaal verkeerd: een witbierglas vol thee van dooie muntblaadjes. Goeie thee: Sencha van Dilmah, Oolong van Revolution thee, of verveine van Betjeman en Barton. Zelf je eigen theepot en theelichtje meenemen naar het park kan natuurlijk ook, goed te combineren met de volgende tip.

De Indiase picknick
De picknick met wraps en pastasalade kennen we nu wel. Wij willen iets anders tijdens de picknick, namelijk Indiase hapjes. Grote chapati-broden, verfrissende bieten-pompoencurry met maanzaadjes, ook lekker koud te eten en een goeie komkommerraita erbij.

Gruner Veltliner
Oostenrijkse wijn. De nieuwe rose. De tijd dat je bij Oostenrijkse wijn de associatie moest hebben met antivries is voorbij. Gruner Veltliner is lekker, fris, niet te zoet en gelukkig al verkrijgbaar op een flink aantal terassen.

Indonesische barbecue
Indonesisch eten leent zich uitermate goed om gebarbecued te worden. Tofusateh met pindasaus bijvoorbeeld, tempeh-ribbetjes of maiskoekjes van de barbecue. En veel sambal natuurlijk, want heet eten voelt goed als het warm is. Surinaamse peper en zuur mag er ook bij.

Salade met watermeloen
Op Italiaanse stranden lopen obscure handelaren al vanoudsher te leuren met stukken watermeloen. En niet voor niks, want het roze goedje lest je dorst beter dan een glas fris. Watermeloen doet het goed in de sla. Een Griekse bijvoorbeeld, met feta, zwarte, olijven of munt. Of een Thaise met reepjes limoenschil, komkommer, sojasaus (of nog beter: golden mountain sauce), kokos en groene peper. Sommige mensen maken zelfs koude soep van watermeloen, en soep is natuurlijk niet meer dan een vloeibare salade..

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama