Zomaar een lekker lang weekend, fijn relaxen en gezellig doen: pasen is natuurlijk meer dan een gekookt ei alleen. Vegatopia doet 6x Pasen net even anders, van lente-eten met zeekraal tot wentelteefjes met gepocheerde peer.

Lente-eten
Hoewel Pasen dit jaar vroeg valt en er ook nog eens vies weer is voorspeld, is Pasen toch echt hét tijdstip bij uitstek om de winter definitief de rug toe te keren. Dat kan prima met vroege voorjaarsgroenten die nu al te krijgen zijn.

Zo is in biowinkels makkelijk aan zeekraal te komen. Lekker om kort te koken, er wat gesmolten boter over te doen en op te eten met nieuwe aardappeltjes en een muntfritatta.
In deze citroenpasta van Delia Smith gaan een boel verse kruiden waardoor je je op een zonnig terras waant. Ook heel voorjaarsachtig is deze frisse slasoep.
En voor een lieflijk lentetoetje staat met stip op nummer 1 een rozenwaterhanghop.

Maak een paasbuffet

Gedoe met moeilijke eters en uiteenlopende wensen? Maak een groot paasbuffet.


Bakken, bakken, bakken

Pasen vormt het perfecte excuus om genadeloos zoetigheid te bakken. Bijvoorbeeld deze saffraancake met kwark. Maar welke taart je ook bakt, hij wordt lekkerder met een dot lemon curd. Een potje lemoncurd is bovendien ook leuk om cadeau te geven aan wie je ook maar bezoekt met Pasen.

Zin in iets lolligs? Maak je eigen schuimkuikentjes.

Genoeg van ei?
Genoeg van al het ei-geweld rondom pasen? Serveer in een eierdop een uitgeholde kiwi gevuld met fruitsalade.
Of maak roerei en eiersalade zonder ei


Ontbijtsuggesties

Nog op zoek naar ontbijtsuggesties? Deze wentelteefjes met gepocheerde peren en rabarbersaus zijn pas echt eens iets anders.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Restatable! - Duurzaam tafelen in Jette (Brussel)
Voedseloverschotten kun je moeilijk vermijden in onze huidige samenleving. Iedereen wil immers...

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

horecarama

Kerstpakket

Horeca grootkeuken shop

Maxaro keukens