Open menu

Zin in een Valentijnscadeautje dat anders dan standaard is? Geen zin in een afgezaagde bos rozen of gebakken ei in de vorm van een hartje? Vegatopia pakt het zes keer anders aan.

1. IJskoude liefde
Weg met die kneuterige openhaard, ga naar een IJsbar. Hier kun je bij zeven graden onder 0 lekker bibberen en naar de mooie ijssculpturen kijken. Uitgebibberd? Dan kun je met je geliefde onder het genot van een cocktail weer lekker warm worden in het naastgelegen warme cafe.

2. Happen in het donker
Ben je uitgekeken op het hoofd van je geliefde of juist op zoek naar de ultieme blind date? Ga dan eten in het donker. Dan kan thuis in de kelder maar ook bij restaurant Ctaste. Alle ramen zijn hier geblinderd, dus je eet helemaal in het donker. De ober heeft een belletje zodat je hoort waar hij is, en wat het menu is, is altijd een verrassing.

3. Laat je inpakken in chocolade
Eens wat anders dan een doosje bonbons: een chocoladebehandeling. Je lichaam wordt ingesmeerd met een chocoladefondue met schilletjes sinaasappel en op je gezicht krijg je een fijn chocolademasker. Goed voor de ontspanning en ontgifting van je lichaam. Daarna ben je er wel aan toe om een stukje chocolade te eten. Dat kan goed bij de Amsterdamse Nubb’s Chocoladebar. Op de kaart staan alleen maar gerechten met chocola. Zoals een romatische chocoladefondue met 3 soorten chocola met vers fruit, marsmallows en noga om in te dippen. Stop op weg naar huis nog even bij het naastgelegen Nubb’s winkeltje, waar je chocoladebadschuim kunt kopen.

4. Eet een knoflookdiner
Maak een 3 gangendiner met knoflook zodat niets en niemand meer in de buurt van jou en je liefje durft te komen. Bijvoorbeeld een knoflooksoep vooraf, dan knoflookrisotto en als knallend toetje zelfgemaakt knoflookijs. Ben je liever lui dan moe? Uit eten bij het Rotterdamse Knoflookrestaurant Look of de Amsterdam Garlic Queen kan natuurlijk ook.

5. Rozensiroop
Ook leuk voor als je in je eentje je eigen Valentijn bent: Indische rozensiroop. Het is knalrood en vrolijk, zoet en smaakt naar rozen. Waarom rozensiroop eigenlijk niet populairder is, is een raadsel, maar een tripje naar de toko is zo gemaakt waarna een fijn flesje rozensiroop je toelacht.

6. Paddestoelen
Misschien wel het origineelse cadeau dat we gezien hebben: een You Are My Champion paddestoelkit met kastanjechampignons om thuis te groeien. Inclusief kekke Valentijnsfoto. Wie wil dat nu niet?

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama