Open menu

Afgelopen zondag waren we op het Italië Evenement bij Kasteel de Haar in de provincie Utrecht. De weersvoorspellingen waren matig, maar uiteindelijk bleek het een prachtige dag te zijn en werden zelfs zonnebrillen tevoorschijn getoverd. Overal klonk Italiaans geleuter en in het goede gezelschap van andere mede-italianofielen vielen we van de ene bejubeling in de volgende.

Het is jammer dat je naast de entree en het parkeren ook nog voor wijnproeverijen een aanzienlijk bedrag moet betalen. Desondanks was de verhouding betaalde producten/eetwaar en het lekkers dat je zo kon proeven wel in orde.
Zo kregen we onder andere een vrolijk rood bordje pasta met tomatensaus in de handen gedrukt en proefden we gedroogde vruchten met chocola.
Natuurlijk waren er de alom bekende Italiaanse producten, zoals truffels, olijfolie en wijn. Maar we hebben ook wat minder bekende en nieuwe producten gezien en geproefd.

Via Il Gusto Passione Italiana ontdekten we pampapato, een klein zoet koekje omhuld met chocolade, dat 'pausbrood' betekent en oorspronkelijk uit Ferrara komt en nog steeds vooral daar gemaakt wordt.

Berichtten we de vorige keer al over een pizza oventje voor in je keuken, nu kun je er ook eentje in de tuin zetten! Pizzajolly showde er pizza ovens voor in de tuin. Het heeft toch niet de charme van een echte houtoven, maar de echte pizza-fans met een tuin en wat geld achter de hand kunnen hun hart ophalen.

We kenden al limoncello. We hebben nu ook een leuk (voor ons nieuw) drankje ontdekt. Agrumio is een likeurtje op basis van limoen, mandarijn en sinaasappel dat je net als limoncello ijskoud drinkt. Dus in de vriezer, of als je het leuke flesje liever in de koelkast zet met veel ijs!

Natuurlijk maken we het liefst zelf hapjes voor een feestje, maar soms is het fijn wat makkelijks te hebben. Tijdens een lekker drankje (Aperol, te koop bij de grote AH) kregen we van een charmante jongeman bladerdeeg hapjes geserveerd van Righi. Volgens de flyer die we meenamen te koop in diverse supermarkten. Drie van de vier varianten waren vegetarisch (spinazie-ricotta, mozzarella-tomaat en paprika-rode peper). Bij nadere inspectie in supermarkt blijkt echter dat ze via Beckers te koop zijn en alleen in een doos zitten waar ook hapjes met vlees en vis in zitten. Hopelijk gaat dit in de toekomst veranderen!

In een kleurrijk tentje troffen we mangiAmore, een Italiaanse traîteur die in Amsterdam gevestigd is. In de winkel schijnen ze een echte Italiaanse houtoven te hebben, dus mocht je in de buurt van de Maasstraat wonen, dan moet je maar eens een pizzaatjes halen en aan één van de twee tafeltjes opeten en het vervolgens recenseren.
Ook vonden we hier deze schattige 'confetti', gevuld met een nootje.

(door: Annemieke)

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama