Open menu

Tertia eet haar ontbijt het liefst op de fiets, behalve in het weekend, dan wordt het met een beetje geluk een uitgebreid maaltje.

Hoe ontbijt je de door de weeks?
Op de fiets. Ik rooster 2 boterhammen, doe er makkelijk beleg op als smeerkaas, creamcheese, hummus of rookkaas (en soms ajvar), leg ze op elkaar en spring op de fiets om naar mijn werk te gaan. De boterhammen moeten wel altijd geroosterd zijn, en het liefst van de biowinkel komen of van Paul Annee, maar we hebben ook wel eens brood van de Albert Heijn uit zo'n papieren zak, of brood van een bijzondere winkel als het Vlaams Broodhuys. Altijd wel bruin brood door de weeks, tenzij er iets mis is gegaan met de logistiek. Koffie drink ik zodra ik op mijn werk aan kom.

Hoe ontbijt je met pasen
Lekker uitgebreid! Met een eitje, afbakbroodjes met brie, thijm en honing en chocoladepaashaas: dat is een chocoladetaart in de vorm van een paashaas die mijn schoonmoeder met pasen maakt. Erg lekker. Van paasstol hou ik niet zo. Soms neem ik me voor om speciale dingen zelf te gaan bakken, maar daar komt het vaak niet van. Vroeger kregen we met palmpasen zo'n palmpasentak met allerlei snoepjes en dingen er aan. Heel leuk.

Wat is je lievelingsbeleg?
Ik vind het leuk op zatermiddag uitgebreide broodjes te maken met sla, koriandersalsa van de boerenmarkt, kaas, komkommer, mangochutney, mosterd, en wat er nog meer in huis is. Maar dat is niet echt 1 beleg. Ik denk dat ik kaas toch het lekkerste vind.

Wat is je droomplek voor een ontbijt?
Hm als ik aan een eiland in de zon denk, moet ik meteen aan een kruipende invasie van vieze beesten denken. Wel ontbijt ik heel graag in mijn favoriete hotel in Parijs, waar ze een on-Frans enorm ontbijt hebben met heerlijk stobrood en allerlei Franse kaasjes.

Wat is het gekste ontbijt dat je ooit gegeten hebt?
Ik probeerde ooit indruk te maken op een date door tosti's te maken met tomaat en kaas van natuurwinkel bruin-brood, maar het werd een gekke zompige zooi die weinig indruk maakte. Had ik toch dat casino-wittebrood moeten kopen bij de buurtsuper.
En tijdens mijn studietijd at ik een tijd noodlesoep als ontbijt.

Met wie zou je het liefst een beschuitje willen eten?
Ik kan niet zo netjes beschuit eten, dus ik eet het liever alleen. Beschuit met aardbeien dan!

Bak je wel eens zelf brood?
Vroeger wel, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat goede bakkers dat toch echt beter kunnen, dus ik laat het maar aan hen over. Wel maak ik wel eens zelf focaccia, een Italiaans brood, met een beetje honing door het deeg.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama