Hoe ontbijten de redacteuren van Koken & zo?
Voor Maartje kan alles als ontbijt, zolang er maar een kopje thee bij komt.

Hoe ontbijt je de door de weeks?
Met yoghurt met chocoladecruesli en een beker thee. Of, als er nog brood van het weekeinde over is, met licht-uitgedroogde (krenten)boterhammen met kaas.

Hoe ontbijt je met pasen?
Waarschijnlijk niet veel anders dan op een gewone weekenddag: met boterhammen van Bakker Hartog, krenten- met kaas en gewone met andere lekkere dingen (of ook met kaas). Thee erbij en met Pasen zeker wel versgeperst sinaasappelsap (misschien met karnemelk erdoor).
Of misschien bak ik scones of muffins ofzo. Ook lekker.

Wat is je lievelingsbeleg??
Zelfgemaakte lemon curd. Of toch oude boerenkaas? En eigenlijk zijn (goede) hagelslag en blauw-witte muisjes ook allebei erg lekker... Nee, ik kies toch voor de lemon curd. Of nee, toch de kaas. Mag ik ook twee lievelingsbeleggen hebben?

Wat is je droomplek voor een ontbijt??
Ik heb goede herinneringen aan ontbijten bij Kappabashi Coffee, een mooi café in een straat vol met winkels die restaurantkeukenbenodigdheden verkopen in Tokio. Maar eigenlijk vind ik ontbijten in het Westerpark ook wel erg leuk. (Lekker kneuterig, met de theepot op een plaid.)

Wat is het gekste ontbijt dat je ooit gegeten hebt??
Ik vind Brinta wel een gek ontbijt, en zeker omdat ik dat (te dik, aangemaakt met poedermelk en met veel cruesli, kaneel bruine suiker), áls ik het eet (tijdens woeste wandelvakanties in de winter) ook nog erg lekker vind.
Verder? Zijn noedelsoep of rijst met lekkere dingen gek? Of scones met lemoncurd en aardbeien? Ik ontbijt nooit echt met gekke dingen, maar vind wel alles wat eetwaardig is ontbijtwaardig (mits het niet ál te vroeg is, voor half negen heb ik zelden trek in nasi...)

Met wie zou je het liefs een beschuitje willen eten??
Nigella Lawson! Dat lijkt me beregezellig. En dan met veel aardbeien op de beschuit.

Bak je wel eens zelf brood??
Wel eens sodabrood, maar dat is dan meer voor bij de soep, en niet per se voor het ontbijt. Ik bak wel graag brood op een campinggasje, tijdens het kamperen.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Uit eten in 2020: kibbeh en kombucha
Voorspellen is een beetje trendwatchen, want weinig valt zomaar uit de lucht. En meestal word je...
Culinaire vertroosting in Italië
In Boccaccio's Decamerone zijn drie mannen en zeven vrouwen op de vlucht voor de pest in het...

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens