Open menu

Hoe ontbijten de redacteuren van Koken & zo? Jan doet het met een half oog op het Vegatopia-forum.

Hoe ontbijt je de door de weeks?
Ontbijten klinkt eigenlijk nogal sjiek voor de naar-binnen-schuif-handelingen die ik 's ochtends verricht. Ik grijp een boterham uit de verpakking, leg er een plak kaas op (light!), pak uit de koelkast een Knorr Vie en ren naar de pc voor een eerste check van mail, Vegatopia-forum en nieuws.

Hoe ontbijt je met pasen?
Eh... ook zo? Soms is A. op zulke hoogtijdagen zo attent om croissantjes, jammetjes, kaasjes en dergelijke in te slaan en wordt er zelfs aan tafel gegeten.

Wat is je lievelingsbeleg?
Kaas.

Wat is je droomplek voor een ontbijt?
Eh... ik geloof niet dat ik daar ooit een seconde over heb nagedacht. Ontbijten is voor mij zoiets als tanken voor automobilisten. Je doet het omdat het nodig is, maar je bouwt er geen feest omheen.

Wat is het gekste ontbijt dat je ooit gegeten hebt?
Dat zal die keer geweest zijn toen er alleen nog wat chips en een paar augurken in huis waren.

Met wie zou je het liefs een beschuitje willen eten?
Het Zweedse curling-wonder Anna Svärd.

Bak je wel eens zelf brood?
Ja, in een ver verleden hebben we eens zo'n broodbakmachine (een Inventum) aangeschaft omdat dat handig was. Of liever gezegd zou zijn, want ik vind het helemaal niet zo'n handig ding. Er komt zo'n rare vierkante klomp brood uit en in de onderste drie vier plakken zit altijd een enorm gat veroorzaakt door de deeghaak van de machine.

 

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama