Open menu

pompoensoep thbEén van de leukste dingen van Nederland vind ik de seizoenen. Iedere paar maanden verandert het weer aanzienlijk en dit heeft invloed op de gewassen en dus op ons menu. Ik hou van de zomer met het zomerfruit, maar zodra ik de pompoenen weer in de winkel zie liggen, word ik toch ook een beetje warm van binnen.

Ik kan echt helemaal los gaan met pompoen: in de salade, geroosterd in de oven, pompoenpuree  of een heerlijke soep. Bij ons thuis staat pompoen in deze tijd van het jaar dan ook regelmatig op het menu en het verveelt nooit! Tenminste bij mij niet; ik zie mijn vriend vaak al met een scheef gezicht kijken als ik weer eens met een pompoen de keuken binnen kom. We zijn met z’n tweeën, dus dat betekent dat er minimaal twee keer iets met pompoen wordt gegeten in een week. In dit artikel staan vijf van mijn favoriete recepten op een rij!

Pompoenrisotto

Pompoen en geitenkaas zijn een hele goede match! Risotto is comfortfood: bij mij werkt het roeren in de pan werkt bijna therapeutisch. Dus heb je even de tijd om lekker te roeren, dan moet je dit recept met pompoen maken. Misschien denk je bij risotto niet meteen aan pompoen, maar deze combinatie moet je eens hebben geprobeerd!

Pompoenrisotto met geitenkaas

Pompoensoufflé

Durf jij het aan? Een soufflé maken vind ik altijd een spannend klusje, maar culiredactrice Machteld draait er haar hand niet voor om. Met haar stappenplan en fantastische recept lukt het jou ook om een heerlijke luchtige soufflé van pompoen en oude kaas uit de oven te toveren.

Pompoensoufflé met Old-Amsterdamkaas

Overheerlijke strudel

Niet alleen pompoen is een echte herfstgroente, ook pastinaak, winterpenen en paddenstoelen zijn weer volop verkrijgbaar. Daar weet Marleen wel raad mee: ze heeft een heerlijk recept met deze herfstgroenten én pompoen samengesteld. Met deze geurige strudel is het alsof de herfst op je bord ligt.

Strudel met herfstgroenten

strudel marleen 600x

Pompoensoep

Deze mag niet ontbreken aan dit lijstje! Het is misschien niet het meest spannende recept, maar wie wordt er niet blij van een kom dampende pompoensoep? Maak een grote pan soep, wat je niet opeet vries je per portie in. Zo kom je de herfst wel door!

Romige pompoensoep

In een loempia

Omdat pompoen en geitenkaas zo’n fijne combinatie is, heb ik nog een heerlijk recept voor je! Deze pompoen-geitenkaasloempiaatjes passen perfect in een vrijdag-frietdagmenu. Een aangename afwisseling op een gebruikelijke snacks als een Vietnamese loempia of kaassoufflé.

Pompoen-geitenkaasloempiaatjes

Zo, dat was mijn portie pompoeninspiratie! Ik ga vanavond voor een sessie 'risottotherapie'. Ga jij ook pompoen inslaan en heb je een recept gekozen? Laat ons dan weten wat je ervan vond - we zijn ook te vinden op Instagram en Facebook!

pompoensoep

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama