Open menu

Opeens kregen we een orchidee voor onze neus. Eetbaar! Da's iets nieuws, want hoewel we al lang wisten dat je onbespoten rozen en viooltjes kunt eten, hadden we nog nooit onze tanden in een orchidee gezet. Wat blijkt? De bloem is speciaal gekweekt voor gebruik in de keuken. Daar weten wij wel wat leuks mee te verzinnen.

De meeste eetbare bloemen gebruik je vooral in de keuken omdat ze zo mooi zijn, niet omdat ze een enorm uitgesproken smaak hebben. Zo ook bij de eetbare orchidee, maar man wat ziet ie er tof uit! De bloem is groot, dus vulbaar met bijvoorbeeld slagroom met lavendelhoning, zo stellen wij ons direct voor. Leuk bij een beetje mango ijs. De orchidee zal ook niet misstaan in een mooie salade met groene asperges, radicchio en geitenkaas. Hoewel we stiekem nog altijd wachten op die gelegenheid om een grote witte kokostaart te garneren met een hele lading eetbare bloemen, waarvan de orchidee dan mooi het pronkstuk kan worden.

Leuke uitvinding dus, van KoppertCress. Te vinden in de horecagroothandel, maar een vriendelijke groenteboer kan ze ook bestellen.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama