Open menu

Eieren worden over het algemeen bewaard in de koelkast, maar dat is geen ideale plek. Eierschalen zijn namelijk poreus, en door de koude droge lucht in een koelkast kunnen de eieren uitdrogen.

Bovendien nemen de eieren gemakkelijk geurtjes op van andere sterk geurende producten in de koelkast. Het beste is de eieren te bewaren in een koele ruimte buiten de koelkast, dus bijvoorbeeld een kelder- of gangkast.

Hoe lang kan ik eieren bewaren?
Eieren zijn wel een paar weken houdbaar, vanaf het moment van leggen gerekend. Als ze eenmaal in de winkel terecht zijn gekomen, zijn ze alleen al een paar dagen tot weken oud. De eierendozen zijn voorzien van een sticker met daarop een houdbaarheidsdatum, dit is een goede richtlijn.

Mocht een ei bedorven zijn, dan merk je dat overigens meteen; de rotte zwavelgeur die daar vanaf komt, nodigt niet uit tot eten. Als je (een of meerdere) eieren door een gerecht wilt verwerken, dan is het verstandig om ze één voor één in een kopje te breken, en dan pas bij de overige ingrediënten te doen. Dan weet je zeker dat je je gerecht niet verpest met een rot ei.

Let bij het kopen van een doos eieren ook op of er geen natte plek aan de onderkant van de doos zit. Dit is een indicatie dat er een kapot ei in de doos zit. De doos even openmaken is ook een optie.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama