Het lijkt er op dat Nederlanders het liefst barbecuen als buiten de mussen van het dak vallen. Zelf vinden we het niet geweldig om in onze bikini met een tang naast zo'n heet walmend geval te staan. Liever hebben we een klein zwoel briesje van twintig graden, dat is ook handig om de barbecue uberhaupt aan te krijgen.

Dat de regen op onze geplande barbecuedag met bakken uit de hemel kwam, viel een beetje tegen. Maar wij lieten ons eetfestijn gewoon doorgaan en hesen onze heren in kaplaarzen, nadat we de parasol hadden opgezet. Demonstratief gingen we met zonnebril op wachten tot de kooltjes gloeiden en uiteindelijk kwam er daadwerkelijk eten van de barbecue ook!

kipspiezen vegetarischeslager

We begonnen met wat 'kip'spiesjes die we kregen van de Vegetarische Slager. Er is lang aan de bite gewerkt van deze vleesvervanger en volgens velen lijkt het sprekend op kip. Handig om de spiesjes even in te smeren met olie en er wat aluminiumfolie onder te leggen, de stukjes zitten namelijk niet heel erg vast op het stokje. Eén van de gasten merkte op dat de smaak -net als die van kip- wat neutraal was en dat vooraf marineren of achteraf pindasaus erover schenken wel nodig is. Maar dan is het meteen ook erg lekker.

Watermeloensteak

De watermeloensteak. Heel de culinaire wereld heeft het erover. Ook een van onze gastredacteuren probeerde het uit. Het was de eerste keer dat we het zelf maakten en eerlijk gezegd waren we niet laaiend enthousiast. De hitte doet wel iets geinigs met de structuur en smaak, maar we vonden het vooral erg lijken op.... warme watermeloen.

Halloumi

En weer kwamen we tot de conclusie dat halloumi, een kaasje dat lijkt op feta maar niet smelt, echt heel erg lekker is op de barbecue. Halloumi koop je in de Turkse winkel of bij de kaasboer. Echt de moeite waard. Dit is een lekker recept.

Nog meer tips voor een vegetarische barbecue

Help, vegetarische barbecue!
Tempeh van de barbecue
Pakketjes van halloumi
Tips voor vega barbecue op het Vegatopia forum
Barbecuetechniek: en papillotte
3 barbecuetips
Spinazie paneerburgers van de barbecue

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Rodekoolstrudel met walnoten en geitenkaas
Tijdens de gure herfstdagen heb ik vaak zin in calorierijk comfort-voedsel. Deze...
Indiase ratatouille
Eigenlijk had ik voorzien om ratatouille te maken, alles had ik al in huis. Toen kreeg ik echter...
Snelle, kruidige kaasvlindertjes
Deze kaasvlinders heb je lekker snel in de oven en ze smaken veel lekkerder dan die uit de...
Zoete broodjes op z’n Portugees
Mijn laatste vakantie bracht mij voor het eerst in Portugal, een ervaring die niet tegenviel! Ik...
Smeerseltje van rode biet en amandel
Hartig plantaardig broodbeleg blijft niet beperkt tot hummus en guacamole. In de winkel is het...

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens