uienkruier thbIk vond uienkruiers van de bakker vroeger al erg lekker, maar de kaas mocht van mij best pittiger en er mocht ook eigenlijk wel wat meer kaas op. Vandaar dat ik tegenwoordig zelf uienkruier maak.

voor het deeg
125 g bloem (bij voorkeur bloem voor pizza)
3 g gedroogde gist
ca. 70 ml water
1 el olijfolie
1 tl zout

voor de vulling
1 grote of twee kleine uien
70 g Old Amsterdam
70 g buffelmozzarella
peper
variatie: tijm

uienkruier

  • Kneed van de ingrediënten voor het deeg een soepel deeg in ongeveer tien minuten. Het mag een beetje zacht blijven. Laat rijzen, minimaal een half uur maar liever twee uur bij kamertemperatuur.
  • Snij de ui in hele dunne ringen of in kleine snippertjes. Ringen zien er mooier uit, maar snippertjes eten makkelijker.
  • Vorm van het gerezen deeg een ovale lap van ongeveer een centimeter dik dikte, maak de randen een heel klein beetje dikker. Scheur de mozzarella in stukken. Beleg met de ui, de buffelmozzarella en de Old Amsterdam en bestrooi met verse peper. Ik leg de buffelmozzarella niet te dicht bij de rand, omdat die erg uit kan lopen.
  • Bak de uienkruier op een ingevette bakplaat in de hetelucht oven op 180 graden, ongeveer 20 minuten, tot hij goudbruin is. Even op een rooster laten uitdampen. De uienkruier is zowel warm als koud erg lekker.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Messy martabak
In het boek Vegan Comfort van Milou van der Will staan allerlei lekkere gerechten en snacks om...
Bulgaarse mezze: shopska-salade & patatnik met courgette en dille
De Bulgaarse keuken is niet erg bekend bij ons. Mogelijk staat deze te zeer in de schaduw van de...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter