viva arabia thbOp de voorkant van het boek staat het al '160 mediterrane recepten van Nadia & Merijn easy to make'. Dat 'easy to make' klopt uitstekend, en dat is heel knap gedaan, omdat de auteurs heerlijke, authentieke recepten geven die supergoed smaken. En waarvoor je geen keukenprins hoeft te zijn.

Je moet wel van bijzondere smaken houden, want Nadia en Merijn koken veel uit de Midden-Oosterse keuken, hoewel er ook bijvoorbeeld Italiaanse en Spaanse gerechten in het boek staan. Ze openen het boek met wat informatie over ingrediënten die ze veel gebruiken, maar zulke ingewikkelde ingrediënten zijn dat gelukkig niet, je kunt ze makkelijk in Turkse en Marokkaanse winkels krijgen, en het is niet zo dat je voor elk recept langs zo'n winkel hoeft.

Verder koken ze heel veel met groente. Het boek begint dan ook met een hoofdstuk ´groente´, gevolgd door ´sauzen en marinades´, ´pasta, pizza en brood´, ´granen, rijst, couscous en peulvruchten´, ´kaas en zuivel´, ´soepen´, ´eieren´ dan drie niet vegetarische hoofdstukken en tot slot ´zoet´ en ´drankjes´. Het merendeel van de gerechten in de genoemde hoofdstukken is vegetarisch, bijzonder en zonder ellenlange ingrediëntenlijsten. Toegankelijk dus, maar toch altijd origineel. Bij elk recept staat een foto.

De toon van Nadia en Merijn is heel prettig, je krijgt zin de gerechten te maken. We hadden het eerst niet door, maar dit boek is een selectie van de leukste recepten die de auteurs voor het blad Viva hebben geschreven, vandaar de titel. De schrijfsters mogen er trots op zijn, het is een heerlijk boek, zowel voor wie al bekend is met deze keuken, als voor wie er nog niet zo bekend mee is.

 

Wat zeggen die sterren?

Viva Arabia  - Nadia Zerouali en Merijn Tol
prijs: € 25,-
ISBN: 978 90 2155 715 1
Zachte kaft | 192 Pagina's | Uitgeverij Kosmos

 


Meer kookboeken over de Midden-Oosterse keuken!

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Vega zónder pakjes & zakjes - Karin Luiten
Dit is Karins eerste puur vegetarische kookboek. Het schrijven heeft haar klaarblijkelijk veel tijd...
Groenten - Mari Maris
Mari vertelde Vegatopia in ons interview dat ze met het boek "Groenten" veertien maanden dag en...
Vegan comfort - Milou van der Will
Het derde kookboek van Milou van der Will gaat helemaal op de comfort-food-tour: eten waar je een...
De Winkler keukenprins - Pierre Winkler
De titel is in ieder geval goed gevonden, een kleine knipoog naar de roemruchte Winkler Prins...
De Vega Atlas - Isabel Boerdam
In haar nieuwste kookboek "De Vega Atlas" neemt Isabel Boerdam je mee op wereldreis. Zegt die naam...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter