Onverwacht zin in een lekker ontbijtje? Maar geen zin in een gebakken ei en voor de rest in de voorraadkast alleen wat melk en oud brood? Dan is hét perfecte moment aangebroken om wentelteefjes te maken.

Wentelteefjes, onze Vlaamse vrienden noemen het 'verloren brood', zijn erg makkelijk te maken. Je neemt 4 sneetjes oud, liefst, wit brood en je haalt die vlug door een mengseltje van 1 geklopt ei, 200 ml melk, wat suiker naar smaak en kaneel. Leg de wentelteefjes stuk voor stuk in een warme koekenpan met een beetje gesmolten boter en bak beide kanten bruin. Het huis gaat inmiddels lekker naar pannekoeken ruiken, maar wentelteefjes zijn nog makkelijker te maken dan pannekoeken!

Bij de wentelteefjes kun je als het zomer is frambozen serveren of in de winter gebakken appeltjes. Wentelteefjes zijn ook goed geschikt voor een ontbijtje op bed. Hoewel wentelteefjes al sinds de 17e eeuw bestaan, is het nog steeds een lekker en makkelijk gerecht om 's ochtends even te maken.

Meer!
Links naar andere artikelen over wentelteefjes:

Hartige Wentelteefjes
Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Broccoli-courgettesoep
Mijn doordeweekse lunch bestaat typisch uit een kop soep en een salade in de brede zin van het...
Pasta e fagioli bianchi
Karl schreef onlangs een enthousiaste recensie over Vegetalia, waarin Luna Trapani ons trakteert op...
Jambalaya
Jambalaya is een rijstgerecht uit de Amerikaanse Cajun-keuken, waar net als bij risotto de rijst in...
Wortelstamppot op ouderwetse wijze
Stamppot behoort tot ons culinaire erfgoed. In België noemen ze het zowel in het Nederlands...
Groentespiesjes met halloumi uit de oven
We hebben een nazomergevoel. We willen enerzijds lekker zomers eten, maar anderzijds neigen we ook...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter