Gent thbGent is zo'n ontzettend mooie stad, ik keek er echt mijn ogen uit. Soms ook mooi van lelijkheid (dingen die echt alleen in België kunnen). Maar de irritante toeristen ontbreken. Heerlijk. En je merkt aan alles dat het een studentenstad is. Zo veel leuke mensen, zo veel leuke (eet)plekjes. Heel fijn!

Eettips

De eerste dag hebben we eerst geluncht bij Le Botaniste. Dit is een nieuwe plek, heel leuk maar ook wel wat vreemd. Aan de ene kant is het allemaal vrij sjiek, met veel wijnen en een sjiek pand, maar het is ook een veganistisch restaurant. Het eten is er heel verfijnd en bijzonder, maar wordt dan wel weer geserveerd in kartonnen schaaltjes. Als je in Gent bent moet je er in ieder geval wel echt even heen (ze staan ook in de Vegatopia restaurantgids). Het is ook helemaal niet duur (7 Euro voor een maaltijd) en het zit midden in het centrum.

gent botaniste

's Avonds aten we bij Lokaal. Een suppertoffe plek, in een dubieus maar upcoming straatje. De groente komt uit een pluktuin in Gent en de plek is echt heel gezellig met een heel aardige eigenaar, die ons ook nog een heleboel leuke tips heeft gegeven. Ook staan er lekkere theetjes op de kaart. Deze plek mag je ook echt niet overslaan!

gent lokaal

We hebben ook twee keer bij Simon Says gezeten, een leuk ontbijt/lunch/borrelplekje midden in het centrum. Heel leuke bediening en hele lekkere koffie. En ze hebben er Roomer, een lokaal vlierbloesemdrankje (15%) dat echt lekker is. Voor overdag is verder Bidon ook een echte aanrader. Ze hebben er huisgemaakte ijsthee die naar Twister-ijs smaakt, hmmm. En lekkere cheesecake.

Op zondag hebben we geluncht bij het cafe van het STAM-museum. Ook een goede plek met een mooi terras en fijn eten. Die avond aten we bij Eat Love Pizza, waar ze echt hele lekkere pizza hebben. Je kunt ervoor kiezen om twee soorten op één pizza te nemen. Ik had een pizza met scamorza, courgette en aubergine. Dit is trouwens wel een redelijk dure plek, maar als je alleen een pizza neemt prima te doen.  
Een andere leuke plek is de Vooruit. Het eten is misschien niet zo bijzonder, maar het gebouw is dat wel. Ze hebben er ook soms rondleidingen en dat wil ik nog wel een keer doen.

gent eatlovepizza

Slapen

Wij verbleven in de prima, veganistische bed & breakfast Aanaajaanaa. We kregen een fijne kamer (een suite) aan de voorkant. In de ochtend  kregen we een lekker ontbijt met goed brood, veganistische smeerseltjes, smoothie, soya-yoghurt met muesli. Omdat de b&b midden in het centrum ligt, hoor je aan de voorkant wel de hele avond en een deel van de nacht geluiden van de straat. Dat was voor ons (zeker met oordoppen) geen probleem, maar neem als je heel licht slaapt liever een kamer aan de achterkant.

Leuk om te doen

Wij hebben, naast al het eten, ook nog een boel toffe plekken bezocht. Qua musea zijn zowel Het huis van Alijn als het STAM mega-aanraders! Heel mooi qua tentoonstelling, maar beide ook heel mooi door het gebouw waar ze in zitten. Het STAM is een oud hospitaal/klooster, heel groot, waar nu allerlei kunstzinnige dingen gebeuren (musea maar ook conservatorium).

Verder ook heel mooi: de oude Sint Baafsabdij. Dit is een ruïne en een heel mooi rustig plekje. En de plantentuin (botanische tuin) heeft mooie kassen. Er zijn ook twee mooie begijnhoven in de stad die we bezocht hebben. De ene echt nog een afgesloten hof en de andere meer opgenomen in de stad, maar toch ook een heel bijzonder plekje.

Wij zijn met de auto gegaan en hebben geparkeerd op P&R Land van Rodelaan. Dat is gratis en je bent met 20 minuten in de tram in het centrum. Je auto staat er droog, het is niet bewaakt, maar onze auto stond er in ieder geval nog. Vanuit daar ben je ook zo bij de Bierhalle. Dat is natuurlijk dé plek om je bezoekje aan België af te sluiten, zowel voor Belgische biertjes als voor een paar flessen Roomer natuurlijk!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Vegetariër verdwaald in Knokke
Tijdens de Nederlandse volledige lockdown werd niet enkel Antwerpen overspoeld door winkelende en...
Vurig vega in Luik
Goed bereikbaar vanuit Vlaanderen en Nederland, wordt Luik meer en meer de bestemming voor een...
Antwerpse eetplekken voor Nick Cave
Het was in Antwerpen wereldnieuws dat Nick Cave een frietje had gestoken en een...
Wandeling door Molenbeek
Molenbeek, officieel Sint-Jans-Molenbeek, is een gemeente die deel uitmaakt van het Brussels...
Vega en Carmiggelt in de Veluwezoom
De twee eerste begrippen in de titel hebben weinig met elkaar te maken, want de ooit alombekende...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter