Amerika-week

Er kan er maar een de winnaar zijn: in de VS won Obama, maar helaas moest zijn Loco Moco het afleggen tegen McCains Chili-Polenta-Ovenschotel in onze verkiezing. De ovenschotel had maar liefst 4 kiesmannen meer en won dus met een 'landslide'.

 

De Amerikaanse filmster Gwyneth Paltrow is bekend van films al Se7en, The Royal Tenenbaums, The Talented Mr. Ripley, Sliding Doors en  Shakespeare in Love (waarvoor ze een Oscar won als beste actrice). Sinds kort heeft ze een eigen site en een wekelijkse mailing waarin ze abonnees op de hoogte houdt van haar favoriete kleding, hotels, artsen (!) en recepten. Deze vegan boekweit-banaanpannenkoeken wilden we jullie niet onthouden.

Een snelle milkshake, heerlijk voor bij de veggiedogs!

veggiedog

Eigenlijk is het niet zo erg dat je bijna nooit vegetarische hotdogs ziet bij zo'n hotdog-stalletje op straat. Want zeg nou zelf: hoe smakelijk zien die hotdogs er eigenlijk uit? Thuis je eigen veggiedogs maken is natuurlijk een heel ander verhaal. En ook nog zo klaar, dus een goeie snack om te maken als je in de vroege uurtjes nog naar de Amerikaanse verkiezingsuitslagen zit te kijken.

 

Coleslaw is een rauwkostsalade van kool en het heeft een Nederlands tintje!

Spoonbread, oftewel lepelbrood,  is een gerecht uit de zuidelijke staten van Amerika. Het is een hartige souffle gemaakt met maismeel en het heeft een knapperige korst , terwijl het binnenste boterzacht blijft.

Corn chowder is typisch voor de regio New England. Deze romige maissoep is snel klaar, maar ook goed van tevoren te maken.

Vandaag is het Halloween, oftewel allerheiligenavond. Volgens de Keltische kalender was het op 31 oktober oudjaarsavond en dan zouden de doden van het afgelopen jaar weer terugkomen om te proberen een levend lichaam te vinden voor het nieuwe jaar. De pompoen kwam pas veel later om de hoek kijken.

Een pompoen kun je eten en je kunt hem gebruiken als ietwat groot uitgevallen waxinelichtjehouder. Hoe maak je zoiets? En hoe pak je het aan als Macho Man zijnde? En wat als je een kneus a la Andy Dick bent? Het Pompoenen Bevrijdings Front is het er in ieder geval helemaal niet mee eens!

Waar kun je als vega het beste terecht in het geweldige New York City? En waar kun je maar beter wegblijven? Je vindt het in de artikelen Reizen & Eten in New York en in de New York Survivalgids!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter