veggiedog

Eigenlijk is het niet zo erg dat je bijna nooit vegetarische hotdogs ziet bij zo'n hotdog-stalletje op straat. Want zeg nou zelf: hoe smakelijk zien die hotdogs er eigenlijk uit? Thuis je eigen veggiedogs maken is natuurlijk een heel ander verhaal. En ook nog zo klaar, dus een goeie snack om te maken als je in de vroege uurtjes nog naar de Amerikaanse verkiezingsuitslagen zit te kijken.

 

Voor 2 personen

1 pak Tivall frankfurters
2 zachte broodjes ('puntjes')
80 gram zuurkool
ketchup naar smaak (ik doe Heinz Hot ketchup)

Bereid de frankfurters zoals op de verpakking staat. Verwarm de broodjes in de oven of onder het tosti-apparaat. Snij ze daarna open. Doe de ketchup op de bodem, leg 2 veggie-worstjes er op en leg er dan een pluk zuurkool op.

Variatie:
In plaats van de zuurkool kun je ook grote augurken, in dunne plakjes in de lengte gesneden nemen. Of rode koolsalade. Of zelfgemaakte cole slaw. Jalapenopepers kunnen ook, evenals Amsterdamse uitjes.
In plaats van de ketchup: chilisaus voor een chilidog, guacemole voor een Mexicaans tintje, of mosterd-mayonaise, of gesmolten gruyere. Of alles door elkaar.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens