Vrijdag is al weer de laatste meting in de Obesitas Kliniek maar mijn lichaam lijkt een soort evenwicht te hebben bereikt. Ik val niet meer af maar ik kom ook niet aan. Dat laatste zou ook onrechtvaardig zijn, want ik heb deze week nog wel mijn best gedaan.

De ene keer dat ik bij het eten zondigde vond ik het niet echt lekker. Omdat ik dinsdag naar het toneelstuk Rouw siert Electra ga, moest ik op tijd eten. Die voorstelling duurt drie uur, dus ik ga eten in de Refter, de mensa op de universiteit waar ik werk. Het vegetarische menu bestond uit falafel, salade en friet. Falafel mag nog best, salade natuurlijk ook. Maar friet? Nee, friet is een van de weinige etenswaren die echt niet kunnen. Maar in dit geval valt het allemaal tegen. De falafel smaakt vies, er is te weinig groente en de friet valt verschrikkelijk tegen. Dus mensen, wees niet bang voor een terugval. De enige keer dat ik nog friet ga eten, zijn het echte ambachtelijke en zelfgemaakte van de beste cafetaria hier in de stad.

"Zie je nou wel", zegt mijn geweten. Ook in de schouwburg lijkt iedereen het te kunnen zien. Of zou het dat aura van knoflooksaus zijn dat om me heen hangt? "Die was overigens ook al niet lekker" wil ik zeggen, maar ik besluit het maar te laten voordat ik het allemaal erger maak. Maar gek is het wel. Net zoals de eerste sigaret na jaren stoppen niet lekker is, schept het wel verwachtingen. Misschien is de tweede wel lekker. Maar ik heb me beheerst, er is geen tweede maal gekomen. Woensdag was het Valentijnsdag maar ik ben geen moment in de verleiding gekomen om weer in de Refter te gaan eten. Er was een speciaal menu, maar van het woord "korstbakje" ging het water nou niet echt in mijn mond lopen. Maar toch val ik niet meer af. Maar dat is ook niet zo erg, want ik moet nu al nieuwe kleren kopen. Nu zal elke man beweren dat het voor een vrouw toch geen straf is. Dat is ook niet zo, maar elke vrouw weet dat als je het echt nodig hebt, niet zo leuk meer is. Op die momenten twijfel ik aan alles. Is het niet te duur? Staat het wel en kan ik niet beter iets anders kopen? Of kom ik weer aan? Lukt het me zonder een stok achter de deur op gewicht te blijven? Want ik ga stoppen met elke week een stukje schrijven maar hopelijk niet beginnen met aankomen.

Begingewicht: 65 kg

Vorige week: 62,3 kg

Deze week: 62,3 kg

Ellen, culi- en restaurantgidsredactie, hongerlapje.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter