Deze week gaat goed, maar ik vind het maar saai. Het voelt een beetje als de mop die mijn moeder vroeger vaak vertelde: Komt een man bij de dokter. Hij krijgt te horen dat hij moet stoppen met roken en drinken en gezonder moet eten. Hij vraagt: “Leef ik dan langer dokter?” “Nee, maar het lijkt wel langer”, antwoordt de dokter.

Daarnaast word ik ’s nachts ook geplaagd door dromen over eten of seks, of over allebei. Maar ik leef niet groots en meeslepend als ik mijn salade eet. Doordeweeks werk en sport ik en lig ik op tijd in mijn bed. Ik wil zon, zomer en vooral even weg. Even de sleur doorbreken. Het wordt nog stommer als ik zondag geen hoofdpijn heb van een kater maar merk dat het wandelen op zaterdag iets te veel was voor mijn rug. Ik voel me oud, krakkemikkig en saai.

Dat wordt ook nog eens versterkt als ik bij een vriendin ga eten. Ze kookt echt een heerlijke spaghetti. Maar na het eten zegt ze dat er speciaal voor mij geen toetje is. Speciaal voor mij is er niks, jeuh! Dus alles wat lekker is, mag niet! Natuurlijk vertel ik haar dat ik best wel magere yoghurt of fruit mag, maar ik moet de chocoladecake laten liggen die ze later uit de vriezer haalt. Dat doe ik dan ook. Bijna dan, want ik neem toch lekker een stukje.

En ik neem ook nog een pizza, - wel een biologische met veel groenten en weinig kaas (die is oranje!)- ga ik uit eten en zit ik op vrijdag de hele avond in de kroeg. Maar dat moet ook allemaal, want zonder af en toe zondigen is al dat sporten, gezond eten en werken niets aan. En omdat mijn gezicht al veel dunner lijkt (waarom val ik altijd eerst af in mijn gezicht en borsten?) kan ik beter maar veel lachen. Anders lijkt het allemaal veel langer.

Begingewicht: 65 kg

Vorige week:62,7 kg

Deze week: 62,3 kg

Aantal sigaretten: 0

Aantal keren gesport: 4 keer (2 keer spinnen, 1 keer zwemmen, 15 kilometer wandelen)

Aantal keren dronken: 0

Aantal keren gezondigd: 2 (maar kleine hapjes)

Aantal slechte gedachten: ontelbaar

Ellen, culi- en restaurantgidsredactie, hongerlapje.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter