Na een maandje diëten, mag ik zeggen dat het erg goed gaat. Ik ben afgevallen, mijn BMI en vetpercentage zijn naar beneden gegaan en mijn bloeddruk is heel goed. Dat laatste vind ik misschien nog wel het leukste. Mijn bloeddruk was een maand geleden trouwens zeker niet slecht, maar de medewerkster van de Obesitas Kliniek zei dat het nu perfect was. En dat geeft toch wel kick.

Wat ik de laatste week heb gemerkt is dat ik steeds minder zin heb in andere dingen die me een kick gaven. Ik word niet gevolgd door een camera, dus wat let me om eens flink te zondigen met een pizzapunt of bak roomijs. Niets eigenlijk, maar toch doe ik het niet.

Het enige wat ik me deze week gunde was een beker warme chocolademelk. En soms denk ik na wat ik straks allemaal zou kunnen eten, maar dat is al genoeg. Want eerlijk gezegd: ik denk dat ik nu niet eens een pizza of stuk taart op zou kunnen. En dat is toch wel maf. Als ik ’s ochtends opsta, gooi ik zwierig mijn vezelrijke ontbijtgranen in een kom en gooi er magere melk bij. Allebei dingen waar ik van gruwde en nauwelijks binnenkreeg. Tussendoor eet ik fruit en drink ik water. Bij de lunch neem ik een bakje rauwkost en loop de lekkere romige soep voorbij als ware het een bakje vergif.

Als ik zoetigheid neem, is het een zakje gedroogde appeltjes en ’s avonds eet ik een belachelijke portie groente. Eerlijk gezegd, ik ken mezelf niet weer. En mijn vrienden ook niet. Hoewel ik ook al een keer te horen heb gekregen dat ik niet te veel moet afvallen, is dat ook niet mijn grootste zorg. Het belangrijkste is natuurlijk om niet meer aan te komen. En dat gaat nog wel moeilijk worden.

Dit dieet is supergezond en ook goed te eten. Het is wel een beetje sober, en daarom af en toe saai. Als vrienden komen eten, krijgen ze geen lasagne met kaas en ijs toe. Ik heb net een nieuwe oven, maar ik heb nog geen grote chocoladecake gebakken. Uit eten doe ik niet zo graag meer omdat ik de Bourgondische gerechten moet laten staan.

En steeds meer afspraken begin maart staan in het teken van eten. Ik nodig mensen uit voor taart en diners aan mijn nieuwe eettafel. En de eerste restaurantreserveringen zijn al gemaakt. Ik moet dus op zoek naar de middenweg. Hopelijk vind ik die door bijvoorbeeld maar één dag in de week te gaan zondigen. Maar ja, dan moet ik ook nog bedenken welke dag…

Begingewicht: 65 kg

Vorige week: 63,1 kg

Deze week: 62,7 kg

Ellen, culi- en restaurantgidsredactie, hongerlapje.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter