In de tweede week begin ik weer met werken. Omdat er voor de vakantie wat werk is blijven liggen, heb ik het meteen heel erg druk. En dat voel ik. Hoewel het lekker gaat op mijn werk, ben ik dinsdagavond al uitgeput. En omdat ik moe ben, wil ik eten. Er ligt nog wat chips van de filmavond, dus voordat ik weet is het op.

Geerten vertelt me in de ‘thread’ die speciaal voor mij is gemaakt op het Vegatopia-forum Lekker gezond, dat het niet zo erg is dat ik een keer zondig. Een keer chips eten na een maaltijd met een lage GI is niet zo erg. De maaltijd heeft een verlagend GI effect tot en met de volgende maaltijd. Ze zegt er ook wel bij dat je dat niet te vaak moet doen. Maar toch er blijkt wat rek in de regels te zitten en dat komt goed uit. Want, hoe meer ik weer in mijn dagelijkse ritme van werken met zo af en toe sporten kom, hoe meer ik zin krijg om dat ook af en toe te belonen met iets lekkers. /p>

Niet dat ik zin heb in snoep of friet, want het gezond eten gaat me eigenlijk gemakkelijk af. Ik voel me er ook goed bij en ik heb echt het gevoel dat ik wat afval. Zelfs de 40+ kaas mis ik niet meer, zeker niet nadat een jam heb gevonden die ik mag eten. Wat ik wel mis, is de wijn. Er komt een vriend langs die ik al bijna twee jaar niet heb gezien, en omdat hij een fles wijn meebrengt, besluit ik niet te zeuren. Ik vind de hereniging al spannend genoeg. De fles wijn gaat op, en ik voel me heerlijk. De volgende dag echter heb ik nog meer mijn koffie nodig dan normaal. Maar ja, dat had ik jullie al opgebiecht.

Het werkt net als met sigaretten, lijkt het. Je neemt er eentje, omdat je hebt bewezen dat je kunt stoppen, en je zit zo weer aan een pakje per dag. Zo bedenk ik me ook dat ik niet kan stoppen met het vooruitzicht om nooit meer te kunnen drinken. En omdat alcohol vooral niet mag om de calorieën, laat ik het niet voorgoed staan. Zoals Catootje van Jan, Jans en de kinderen best vegetariër wilde zijn, maar niet tijdens het eten, wil ik best matigen met alcohol, maar niet in het weekend.

Zaterdagochtend ga ik nog braaf spinnen in de sportschool, maar ’s avonds ga ik eten bij een vriendin en daarna gaan we uit. De pastasalade past prima in het dieet, maar ik neem ook een glaasje wijn. Ook in Tivoli neem ik er een paar. “Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen”, denk ik de volgende ochtend. Het zondigen voelde goed; het is bijna net zo lekker als de kaastosti die ik eet bij het ontbijt. Er was niks anders hoor. ‘s Avonds eet ik weer gezond en de weegschaal is me ook goed gezind. Ik val af, zij het langzaam. Maar dat moet ook, staat in de Low GI-Bijbel van Gallop te lezen. Low-GI is een “lifestyle”, die ik zo prima kan combineren met mijn eigen stijl.

Begin gewicht: 65 kg

Huidig gewicht: 64 kg

Ellen, culi- en restaurantgidsredactie, hongerlapje.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter