Als ik in 2007 pas voor het eerst mijn bed uit kom om vier uur ’s middags, neem ik voor het eerst in mijn leven All-Brann met magere melk. Het smaakt me niet echt, ik vind het verschrikkelijk. De koffie, die ik dus niet mag, is eigenlijk ook niet zo lekker vandaag, dus misschien ligt het wel gewoon aan mij of de vorige nacht. Een paar uur later eet ik een tomatensoep met kikkererwten. Dat is goed te eten, dus ik heb er nog wel zin in.

Later die week merk ik dat het best meevalt, dit dieet, in ieder geval de eerste dagen dan. Ik heb nog vakantie en ben lekker aan het bijkomen. Ook heb ik de tijd om te zien wat ik allemaal mag eten. Want zo beargumenteer ik alles: “Dat mag ik wel en niet van het dieet”. Ik vind het wel handig, want zo leg ik voor mijn gevoel de verantwoordelijkheid ergens anders. Ikzelf heb niets te zeggen. Het dieet doet dat wel voor mij. Ik mag best veel, zo blijkt, en ik voel me goed.

Het blijkt dat ik wel blij moet zijn dat ik niet een heel strenge vegetariër ben. Ik heb twee boeken over het GI- dieet gekregen en een van deze raadt me aan om magere yoghurt met vruchten te eten. Maar wel die zonder suiker (en dus met zoetstoffen!). Ik vind dat wel een smakelijk alternatief, maar in de meeste, zo niet alle, van deze yoghurts zit gelatine. Als je er eentje weet zonder, laat het me dan weten, want ik eet het liever niet dan wel.

Naarmate het gewone leven steeds meer op gang komt, komen er steeds meer dingen bij die ik niet mag. Een frietje eten zit er bijvoorbeeld niet in. Het moeilijkste wordt dan ook de vrijdagavond. Dan heb ik afgesproken met vrienden voor een filmavond bij mij thuis. Meestal neemt iedereen dan een boel drank en eten mee. Ik heb mijn vrienden maar gezegd dat ze gewoon mee moeten nemen waar ze zin in hebben en dat ik wel voor mezelf zorg. Voor het eerst snap ik wat mensen met een voedselallergie doormaken. Voor vegetariërs is er meestal wel wat. Maar dan is het kaas of iets met suiker. Die dingen mag ik nu niet en de snackkeuze wordt wel erg beperkt. Ik ga met een ongelooflijke trek boodschappen doen, dus ik kom thuis met bloemkool en broccoli, wortels en spullen voor een yoghurtdipje. Ik drink cola-light zonder cafeïne maar mét een beetje rum, zo beperk ik de calorieën toch wat. Als mijn vrienden aan de chips en popcorn en cake gaan, heb ik helemaal geen zin om groenten te eten. Maar eigenlijk heb ik helemaal niet zo veel trek. Zou het dieet dan toch werken? De weegschaal vertelt me dat ik wat op de feiten vooruit loop. Maar goed, ik voel me gezond en fit en ik heb nog broccoli en bloemkool over om zaterdag een recept te maken uit het Vegatopia-kookboek dat ik van de week binnenkreeg.

Begingewicht: 65 kg

Huidig gewicht: 64,5 kg

Ellen, culi- en restaurantgidsredactie, hongerlapje.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter