stadsmoestuinVandaag deel drie in de reeks over mijn stadsmoestuin. Het is inmiddels zomer en de tijd van oogsten is begonnen.

In de ochtend staan de courgettebloemen open (in tegenstelling tot de foto hieronder) en dat is een goed moment om ze te plukken en te vullen. Met ricotta bijvoorbeeld, zoals deze kok laat zien.
moestuinupdate3_courgette

De gele peper, sla en tomaten groeien enorm, maar zijn nog niet te oogsten. Ik lig er dagelijks naast met een meetlat, niet bij te houden, zo snel als dat gaat.
De vijg lijkt zelfs aan een tweede leven te zijn begonnen, nadat ik er schelpen van het strand (kalk!) en verse aarde door had gewoeld.

moestuinupdate3_vijg

moestuinupdate3_tomaatjes

 

 

 

 

 

 

 

 

moestuinupdate3_gelepeper

moestuinupdate3_sla

Wordt er dan al een beetje gegeten uit eigen tuin?

Jazeker, de courgettebloemen heb ik al door een pastasaus gedaan, samen met de mini-courgettevruchten die er aan zaten. La Cucina del Sole heeft een leuk recept wat nu nog gemaakt kan worden met verse tomaatjes.
En de aardbeien en frambozen, waarvan ik er dagelijks een paar kan plukken, gingen bijvoorbeeld op een minigebakje.

Het bevalt me erg, zo'n moestuin. Ondanks de luizen op de artisjok en de rupsen op de frambozenbladeren.
En ondanks dat ik niet zo van de herfst en winter houd, moet ik er moestuintechnisch gesproken nu al mee bezig zijn. Bloemkool, venkel, ijsberglsa. Zaaien zal ik ze, de komende weken.

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter