Dit jaar wordt mijn balkonnetje een heus moesbalkon. Vorig jaar heb ik al wat komkommers geoogst en wat kruiden, tot grote hilariteit van de buren (“Het wil niet echt opschieten hè?”). Maar nu ga ik het dus wat serieuzer aanpakken.

Vraag me niet waarom, want groene vingers heb ik niet en ik kan nog geen hortensia in leven houden. Maar goed, paniek dus. Iedereen schijnt namelijk al begonnen te zijn. Begonnen met zaaien en spenen en andere moestuinhandelingen. Zonder mij dat te vertellen. Ik loop dus nu al achter. Er worden overal al volop zaden en zaailingen geruild, terwijl ik de resten van het balkonseizoen van vorig jaar en de naalden van de kerstboom nog moet opruimen. Ik moet aan de slag.

Okay, aan de slag. Wat me ook opvalt, is dat iedereen dan ook nog eens precies van week tot week schijnt te weten wat ie moet doen en wat er vervolgens aan de beurt is. Om nog maar te zwijgen over vakspecifieke kennis over bodem en bemesting. Ik beken meteen, ik heb werkelijk geen idee. Ik doe maar wat.

 

Vanmiddag heb ik zaadjes in bakjes gedaan met potgrond. Op die zakjes staan allerlei aanwijzingen waar ik vaker niks aan heb dan wel. “Voor zaaien nacht in water weken” bijvoorbeeld. Daar heb ik geen geduld voor, ik wil vandaag alles in de bakjes hebben. “Eenjarig”. Dat is dan weer geen probleem, langer dan dat overleeft bij mij toch niets. “Decoratieve basilicum (dark opal)”. Kun je deze nou wel of niet eten? Oftewel, er komen veel vragen bij me op. En wie weet ga ik deze lente en zomer wel heel erg veel leren over de moestuin, in mijn geval moesbalkon. Er is wel nog behoorlijk wat werk aan de winkel. En stiekem heb ik er ook hartstikke veel zin in. Ik zal jullie laten weten hoe het hier vergaat (of groeit). In ieder geval ben ik nu eindelijk ook begonnen.

Marleen schreef op Twitter dat ze aan de slag gaat met een moesbalkon. Wij vonden dat zo leuk, dat we haar vroegen hier over te schrijven op Vegatopia. Meer over Marleen lees je op http://twitter.com/marleenvanbrink.
 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter