komkommersjabloon_thb_2011Het is inmiddels alweer dik twee maanden geleden dat ik berichtte over de start van het moesseizoen op mijn balkonnetje. Hoogste tijd voor een update.

Ik had een flinke achterstand, want iedereen was al flink begonnen met zaaien toen ik het vuur kreeg. Maar goed, met hard werken kom je ook een heel end. Ik heb potten geschrobd, kerstboomnaalden geveegd en zaadjes gezaaid, en gieters met líters water vergoten. Maar bovenal heb ik de plaatselijke tuincentra gespekt. En niet te zuinig ook. Al met al staan er hier inmiddels tientallen potten en bakken, allemaal gevuld met potaarde, zaadjes en plantjes.

Blad

En nog steeds loop ik achter. Ik zie op Twitter de mooiste berichten langskomen over oogstjes hier en daar, de eerste courgettebloemen worden al gegeten, de aardbeien zijn reuze en smaakvol, oftewel het kán niet op, lijkt het. En dan die foto’s erbij, om jaloers van te worden, zo prachtig vaak.

Zo niet hier. Ik heb tot op heden precies drie komkommertjes geoogst, eigenlijk te klein, maar ik wilde zo graag. En ik had een goede reden, want vorige week waren komkommers uit de winkel immers verboden voedsel. Dus toch maar te klein geoogst, ze smaakten er niet minder om trouwens. Ze waren heerlijk. Verder groeit alles zeer langzaam, niet die groeispurten die ik bij collega-moestuinders voorbij zie komen. De broccoli is precies genoeg om een eierdopje mee te vullen. De tweede ronde courgetteplanten – ja, van de eerste ronde is helaas niets meer over, oorzaak onbekend - dénken nog niet eens aan het maken van bloemen en de tomatenplantjes moeten toch ook echt nog een flink stuk de lucht in. Geduld is niet mijn sterkste kant.

Nu lijkt dit natuurlijk weer een grote klaagzang, maar er is wel één ding dat het moesbalkon me heeft duidelijk gemaakt. Bij onze zoektocht naar een nieuwe woning wordt nu steevast de optie tuin aangevinkt!

Marleen schreef op Twitter dat ze aan de slag gaat met een moesbalkon. Wij vonden dat zo leuk, dat we haar vroegen hier over te schrijven op Vegatopia. Meer over Marleen lees je op http://twitter.com/marleenvanbrink. 

Tomaten

Komkommer

 

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter