Studentenspecial 2010

Eens wat anders dan de eeuwige pasta met spinazie en kruidenroomkaas is deze penne met gebakken witlof. Hier vind je het recept.

rotterdam_thbHet is geen enkel probleem om als vegetariër in Rotterdam uit eten te gaan. Bijna ieder restaurant heeft wel een of meer vegetarische opties op de kaart en een aantal restaurants serveert zelfs uitsluitend vegetarische gerechten. En duur hoeft het ook niet altijd te zijn.

Laksa is een pittige noedelsoep die, doordat er veel vulling in zit, niet heel soepig is. Maar laksa is wel het ultieme comfort food: pittig, kruidig, groente-achtig en met noedels. Wat wil een mens nog meer? Hier vind je het recept.

Pasta met rode linzen klinkt vreemd, maar het is echt heel lekker. Het is snel klaar, en makkelijk te maken voor één persoon.

 

Dit is een prima gerecht om te eten als je laat in de middag uit college komt, het druilerig weer is en je geen zin hebt om veel of ingewikkelde boodschappen te doen, nog minder zin hebt om af te halen en eigenlijk ook weinig zin om uitgebreid te koken. Het valt onder de categorie comfort food: niet duur en snel klaar.

afhaal_thbIn het prijzige Amsterdam is het soms goed zoeken naar iets goedkoops te eten dat ook nog lekker en vegetarisch is. Laat de mensa en halveprijs-pizza links liggen en ga op bezoek bij etnische restaurantjes.

caprese_thbSamuel Levie is co-auteur van het studentenkookboek ‘Koken zonder Studeren’ en voorzitter van Youth Food Movement Nederland, de jongerenorganisatie van Slow Food. Hij geeft ons twee recepten voor lekkere salades: een klassieke salade caprese, en een spannende bietensalade met hazelnoot.

Een tijd lang was Aardappel Anders populair: ovenschotelsaus uit een pot. Er werd zelfs een politieke partij naar genoemd. Wij maken onze ovenschotelsaus gewoon zelf en dat is echt niet moeilijk.

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed

horecarama

Maxaro keukens

kerstpakkettenidee