afhaal_thbIn het prijzige Amsterdam is het soms goed zoeken naar iets goedkoops te eten dat ook nog lekker en vegetarisch is. Laat de mensa en halveprijs-pizza links liggen en ga op bezoek bij etnische restaurantjes.

Net achter het Leidseplein zit in de toeristische Korte Leidsedwarsstraat de Nepalees Sherpa, die voor rond een tientje vegetarisch eten maakt. Ook bij het het Leidesplein zit Wagamama. Voor 10,95 eet je daar een vullende noedelsoep. De groene thee is er gratis. Tip: je kunt hier ook afhalen en je maaltje in het nabijgelegen Vondelpark opeten. Afhalen kun je ook bij Kantil to Go op het Spui. Voor 6,50 heb je een lekkere Indische maaltijd. Het eten in het eetcafe Eat at Jo's van de Melkweg is ook echt lekker, met genoeg vegetarische keuze tussen een tientje en 15 euro. De ingang is aan de Marnixstraat 409.

Op de Albert Cuyp vind je op nummer 67 het Surinaaamse restaurant Albert Cuyp. Simpel ingericht, maar voor niet veel geld eet je er een prima gado gado of een vegetarische roti. Iets duurder eet je aan de overkant bij Orontes:  voor 13,50 heb je er een Turkse ovenschotel. Aan de andere kant van de Albert Cuyp hebben ze bij Bazar niet alleen een superleuke inrichting, ook hebben ze voor onder een tientje een Midden-Oosterse ovenschotel.  Bij Bazar kun je ook heel goed met een groep eten.

Op de Zeedijk kun je bij het grappige bric à brac winkeltje Latei op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen terecht voor een niet te dure Indiase maaltijd . Als je iets meer te besteden hebt, ga je naar de overkant naar A fusion waar ze allerlei Oosterse hapjes en gerechten hebben, die je met elkaar kunt delen. De groenteloempia's zijn er erg lekker. Niet ver van de Oudemanhuispoort op de Kloveniersburgwal 18 vind je Thai Raan Pad Thai. In dit kleine, vriendelijke eethuisje serveren ze supersnel een roerbakgerecht of curry voor rond de 11 euro.

Voor de echte studentenhap in de Voetboegstraat doe je er verstandig aan het Pakhuis links te laten liggen en te gaan eten bij De Schutter, waar ze een lekkere falafelschotel hebben voor nog geen tientje. De geitenkaassalade met friet is er ook niet verkeerd.

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter