Het vegetarische zeven-dagendieet is opgebouwd uit drie principes:

  • neem dagelijks een ontbijt dat niet meer dan 200 calorieën bevat.
  • kies een lunch die niet meer dan 300 calorieën bevat en een diner met niet meer dan 450 calorieën (suggesties vind je in de dagmenus in deze special).
  • tenslotte kun je elke dag een snack nemen.

In deze inleiding vind je meer informatie over het dieet. In de rest van deze special vind je ideeën voor ontbijt en snacks, zeven dagmenus en een handig boodschappenlijstje.

Is het moeilijk?

Nee, we zullen niet beweren dat dit dieet je geen enkele moeite kost. En beloven dat de kilo's er in no time afvliegen, doen we ook niet. Maar toch durven we wel te stellen dat vegetarisch diëten zo z'n voordelen heeft. In de eerste plaats al omdat je zonder vlees op het bord relatief meer groente eet; veel groenten bevatten nauwelijks calorieën en je mag er dan ook zoveel van nemen als je wilt. Dit dieet is bovendien rijk aan koolhydraten doordat er veel gebruikgemaakt wordt van pasta's, granen en peulvruchten. Dat geeft je voldoende energie om de week door te komen.

Hoeveel val ik af?

Het dieet bevat dagelijks 1200 calorieën en door de bank genomen zou je daar in een week tijd tussen de 0,5 en 3 kilo mee kunnen kwijtraken.

Wees zuinig met zout

Pas op voor zout: hoewel je bij dit dieet wel zout mag gebruiken, is het toch slim om er voorzichtig mee om te springen. Zout houdt namelijk vocht vast en daardoor val je minder af. Gebruik daarom zo weinig mogelijk zout of kies voor kruidenzout.

Kan ik het langere tijd volgen?

Dit dieet is bedoeld om één week te volgen. Wil je nog wat extra gewicht kwijtraken, dan kun je er eventueel een tweede week aan vastplakken.

Langere tijd een laagcalorisch dieet volgen wordt door diëtisten afgeraden.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter