Op vrijdag lekker friet eten! Daar hebben wij op Vegatopia wel oren naar. Maar wat eet je eigenlijk bij de friet? Het diepvriesschap in de supermarkt biedt een boel vegetarische producten, maar soms willen we iets bijzonders. Daarom de komende weken op vrijdag een bijzonder recept om bij de friet te serveren. Deze week: vegetarische nasischijven.

Nasischijven uit de winkel bestaan uit nogal onduidelijke ingredienten, maar dat geeft niks, we maken ze deze week gewoon zelf!

Vegetarische nasischijf

Voor 6 kleine stuks

50 g rijst
kleine ui (ongeveer 30 g), gesnipperd
half worteltje (ongeveer 20 g), in kleine stukjes
optioneel: 1,5 el sojabrokken
scheut ketjap
2 tl sambal
zout
kwart bouillonblokje
200 g bouillon
20 g boter
1 teen knoflook, in stukjes
3 el bloem
scheutje olie
1 eidooier
paneermeel
olie om te frituren

Kook de rijst gaar met het kwart bouillon blokje. Kook in een ander pannetje de sojabrokken gaar in vijf minuten.
Verhit een scheutje olie, voeg ui, knoflook en wortel toe, bak aan en voeg de rijst, sojabrokken, ketjap en sambal toe. Goed blijven roeren ondertussen en 7 minuten laten bakken. Voeg nu naar smaak nog wat zout toe.

Smelt in een steelpan de boter, voeg de bloem toe, goed roeren en voeg nu scheut voor scheut de bouillon toe. Goed roeren zodat alle klontjes er uit zijn, en door de nasi mengen. Af laten koelen.

Platte kleine burgers vormen van de afgekoelde rijst en deze voorzichtig op bakpapier leggen. Een klein uurtje in de vriezer leggen.

Klop het ei los. Doe in een ander bakje het paneermeel. Haal de burgers door het ei en dan door het paneermeel. In ongeveer 3 minuten frituren. Lekker met mosterd.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens