WK 2006

Helaas, helaas, helaas... Weer zijn het die verduivelde Portugezen die ons uit een groot toernooi knallen. En wat een rot-wedstrijd was het. Maar desondanks blijven wij nog even culinaire inspiratie opdoen op het WK en kijken we de komende weken naar de keukens van landen die nog in de race zijn. Allereerst: Engeland.

Na Argentinië krijgen we Portugal voor onze kiezen op het WK. Zou dat net zo'n zware kluif worden? In de keuken kunnen we er in elk geval iets beter mee uit de voeten. De Cozinha Portuguese is ook niet bepaald ingesteld op vegetariërs, maar ze maken er wel meesterlijke groentesoepen.

 

Het recht op een steak van fors formaat is in Argentinië nog net niet in de grondwet verankerd, maar veel scheelt het niet. Geen land voor vegetariërs dus, maar er zijn wel wat elementjes uit de Argentijnse keuken die het proberen waard zijn.

Ook zonder een Kalou erbij aan onze kant, moeten we Ivoorkust in de pan kunnen hakken als we ze vrijdagavond ontmoeten in Stuttgart. Culinair gezien is het zeker te doen, want erg ingewikkeld of verfijnd is de Ivoriaanse keuken niet.

Of we op het voetbalveld wat kunnen beginnen tegen Servië en Montenegro moet zondag blijken als Oranje het opneemt tegen oud-PSV-er Mateja Kezman en de zijnen. Maar met de keukens van de beide landen kunnen we zeker uit de voeten. Ken je bijvoorbeeld de gevulde Servische pannenkoek?

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter