WK2010

WK_voetbalEn dan is het alweer bijna voorbij. Vier weken geleden waren we nog tevreden geweest met een plaats in de kwartfinale, maar nu staan we in die grote finale en kunnen onze jongens wereldgeschiedenis schrijven! De Spanjaarden verslinden we met gazpacho, Robben en co. roemen we met oranjebovensoep.

 

WK_voetbalNederland-Brazilië, de kwartfinale. Over een paar uur weten we of we de Goddelijke Kanaries verslagen hebben. Winnen we, dan kun je je Braziliaanse collega's, buren en vrienden troosten met deze zoete pizza's uit hun pizza-verorberende thuisland!

WK_voetbalHet wordt vanmiddag erop of eronder voor onze mannen. Ze hebben de achtste finales bereikt, maar niet met het beste voetbal. Tegenstander Slowakije werd verrassend tweede in poule F, mede door de wanprestatie van Italië, de winnaar van vier jaar geleden. De Slowaakse keuken slaan we maar over (weinig vegetarisch, veel aardappels en kool), de Hollandse keuken eren we met 3 nagerechten.

WK_voetbalDe thriller Duitsland-Engeland staat om 4 uur op het programma, vanavond gevolgd door het Latijns-Amerikaanse onderonsje van de Argentijnen en Mexicanen.

WK_voetbalAmerika staat vanavond tegen Ghana in de 8ste finales. Ze staan voor de 9e keer op een WK, maar of ze ver gaan komen valt te betwijfelen. Alleen in 1930 wisten ze de halve finale te halen.

 

WK_voetbalDe Kameroense keuken staat niet bekend om haar vegetarische cuisine, maar op YouTube vonden we zowaar een veganistisch recept voor een geroosterde maïs- en pindacake.

 

 

WK_voetbalMorgenavond zitten we gezellig onderuitgezakt voor de tv met Hollandse hapjes zoals vegetarische bitterballen, gehaktballetjes, gevulde eieren en soesjes.

 

Wat eten voetballers eigenlijk? De Japanse sporters zitten voor de wedstrijd misschien wel aan een Kitkat te knabbelen. Het woord Kitkat lijkt namelijk op het Japanse 'Kitto Katsu', dat zoiets als veel geluk betekent. Zouden de Japanse voetballers vandaag op het grasveld veel geluk hebben?

WK_voetbalWat de Duitsers kunnen, kunnen wij ook. De eerste wedstrijd van de WK 2010 hebben we overweldigend gewonnen van de Denen. Kat in het bakkie, toch? Denemarken staat net zo min als Australië bekend als voetballand. Het eerste gewin is dus maar kattengespin - maar wel goed voor de moraal. Sportief als we zijn, eten we vanavond lekkere Deense frikandellen.

WK_voetbalNog 1 nachtje slapen en dan is het zover; Nederland speelt zijn eerste wedstrijd op het WK, tegen de Denen (van wie we de finale van het EK in 1988 wonnen). Een Hollands menu is dus op zijn plaats, met Kaassoep, Blote Billetjes in het Gras en Arretjescake.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter