Open menu

Eieren pocheren wordt door de meeste mensen gezien als de moeilijkste bereidingstechniek. Met de volgende tips kan het bijna niet mislukken!

  1. De belangrijkste voorwaarde: het ei moet kakelvers zijn, maximaal 5 dagen oud. Een ei uit de supermarkt valt bij deze dus af, omdat deze bij aankomst aldaar al meer dan een week oud zijn.
  2. Neem een ruime pan en breng daarin een laagje water van ca. 5 cm aan de kook. Een hapjespan voldoet goed. Giet een beetje azijn bij het water en draai het vuur laag, zo dat het water tegen de kook aan blijft.
  3. Breek een ei in een kopje en zorg dat de dooier heel blijft. Pak een lepel en hou die net onder het wateroppervlak in de pan. Laat het ei op de lepel glijden en terwijl het erop glijdt, trek je de lepel naar achteren zodat het ei een soort koprol maakt. Het eiwit vouwt zich nu om de dooier heen. Blijf het ei draaien met de lepel totdat het eiwit een vaste vorm aanneemt.
  4. Ga door met de volgende eieren, en laat ze, afhankelijk van de grootte ca. 4 minuten koken. Schep de eieren met een schuimspaan uit het water en laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier. Snij eventueel de uitsteeksels van het wit en serveer met toast. De dooier is als het goed is nog zacht, en het eiwit gestold.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama