vegetarisch_weekmenuEen nieuwe week, een nieuw Vegatopia weekmenu. Er wordt lekker zomers weer voorspeld en dus maken we zomerse gerechten met sperziebonen, courgette en verse knoflook.

Maandag

Vandaag maken we Sven maisnuggets met gekookte aardappels en sperziebonen die nu nog lekker in het seizoen zijn. Voor de maisnuggets heb je gistvlokken nodig, die koop je in de biologische winkel. Eet een bakje yoghurt met rode bessen toe.

vegetarische_nuggets

Dinsdag

Wij houden wel van Aziatisch eten als het zomers weer is. Vandaag maken we laksa, een kokossoep met noedels er in. Doe er ook wat gebakken tofu in en voeg die gelijk met de santen toe.

Woensdag

Vandaag lekker simpel: pastasalade met mozarella, zongedroogde tomaatjes, olijven, geroosterde paprika (uit pot), komkommer en gegrilde courgette (zelf gegrild). Breng op smaak met citroensap, balsamico-azijn, verse munt, olijfolie, zout en flink wat zwarte peper.

Donderdag

Vandaag maken we een reis naar het Midden-Oosten. We eten Antoinettes majadara. Dat is een lekker en aromatisch gerecht van linzen en rijst. Eet er gebakken auberine en geraspte wortel met een simpele dressing van rode wijnazijn en olijfolie bij.

majadara

Vrijdag

Tijd voor taart. Een hartige taart wel te verstaan. Mensen met een moestuin zullen ze in overvloed hebben, courgette. Die gaat in Kelly's taart met brie en verse knoflook.

courgette_quiche

Zaterdag

Het weekend is begonen! We maken simpele broodjes vegetarische 'kip' kerrie van Miranda.

vegetarische_kip_kerrie

Zondag

Vandaag koken we uit het kookboek 'de Smaken van Spanje' van Claudia Roden. We maken gerimpelde aardappels uit de Canarische eilanden met een heerlijke saus met koriander. Erbij eten we gebakken champignons met knoflook en afgeblust met sherry, plakjes manchego kaas met kapperappeltjes en een simpele tomatensalade met basilicum.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter