Open menu

vegetarisch-weekmenuWe hebben weer een heel afwisselend menu deze week. Met een salade met zoete aardappel, een sushi-like salade met avocado, zuurkool, rookkaaskroketjes en nog veel meer. Gerechten ook die passen bij het weer dat steeds kouder wordt.

Maandag

We beginnen deze week met Jannika's snelle sushi-like salade met avocado. Serveer de salade op een kommetje bruine rijst met gebakken shiitake paddenstoelen.

Dinsdag

We maken vandaag een bonentajine met harissa uit het kookboek Vegetarische tajines en couscous. Je kunt deze ook zonder tajinepan maken trouwens! Eet er grof, bruin brood bij.

vegetarische-tajine

Foto uit vegetarische tajines en couscous

Woensdag

Vandaag een lekker winters gerecht: witlof uit de oven van Jennifer.

Donderdag

Maak snelle mie met gebakken peultjes, omeletreepjes, paprika, cashewnoten en lenteui en doe er wat zoete en zoute sojasaus en eventueel een schepje sambal door tijdens het bakken. Giet er op het laatst een klein scheutje sesamolie door en serveer direct.

Vrijdag

Hoewel we dit recept oorspronkelijk in de lente plaatsten, is deze salade van zoete aardappel met aubergine ook nu prima. Serveer met volkoren pita´s (die uit de biologische winkel zijn lekker).

Zaterdag

Tijd om te frituren! We maken lekkere rookkaaskroketten. Eet er een grote salade bij.

Zondag

Vandaag is er tijd om lang gestoofde zuurkool te maken. Lekker met aardappelpuree en een vegetarische braadworst.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama