weekmenuvriendthumbDeze week koken we met vrienden. Om precies te zijn koken we met vrienden van Vegatopia. We gebruiken voor één keer niet ons eigen receptenarchief maar we gaan op zoek naar leuke recepten op de persoonlijke kookblogs van redacteurs, gastredacteurs van Vegatopia en van mensen die een bijzondere bijdrage aan Vegatopia geleverd hebben. Zoals altijd wordt het weer een culinaire reis. Zo "bezoeken" we onder andere Mexico, Italië en Japan maar ook Nederland slaan we niet over.

Maandag

Deze week beginnen we met Annemiekes eenvoudige maar heerlijke Mexicaanse groenten en guacamole met tortillachips van de blog Rozemarijn Koken & Foto's.

Dinsdag

Vandaag maken we een recept van gastredacteur Joke Boon, een vrolijke linzenhuzaar. Omdat haar recepten vooral in boekvorm verschijnen, komt dit recept uit het kookboek 'Bonen!'. De overgebleven paprika van gisteren serveren we er ook rauw bij als extra bijgerechtje.

LinzenslaatjeJoke

Woensdag

Hedwig verrast ons met leuke variant op een klassiek gerecht: spaghetti met 'gehaktballen’ van aubergine, walnoten en kastanjechampignons. Alle ingrediënten zijn vers, een pot saus uit de supermarkt is overbodig.

weekmenuvriendenhedwig

Donderdag

We koken nog maar eens Italiaans, maar deze keer met Antoinette. We maken een risotto met radicchio in de hoofdrol. Radicchio is de rood-witte groente die je wellicht eens supermarkt hebt zien liggen maar hebt laten liggen omdat je er geen recept voor wist. Dat probleem hebben we nu dus ook opgelost.

Vrijdag

Het weekend zetten we in met twee Japans-geïnspireerde gerechten, afkomstig van de blog Petty Good Cooking van Annelies: supersnelle miso-soep met oesterzwammen en omeletrolletjes met nori. Ze zijn allebei heerlijk en erg snel klaar! 

weekmenuvriendmiso

weekmenuvriendnori

Zaterdag

Op zaterdagavond willen we wel eens uit pakjes en zakjes koken. Gelukkige steekt Karin Luiten hier vandaag een culinair stokje voor. Zij leert ons hoe wel helemaal zelf een lekkere knoflooktaart maken.

Zondag

De week sluiten we af met deze leuke amandelbrownies met framboos. Het recept komt uit de blog Bakken zonder Beesten van gastredacteur Jessi.

weekmenuvriendbrownie

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter