Open menu

kapucijnertuinbonensalade judithDe vakantie is voorbij. We moeten terug gaan werken of terug naar school. Daar hoort ook de terugkeer van de middaglunch bij. In sommige bedrijven of scholen heb je geen restaurant of is het aanbod zo ondermaats dat je stiekem wenst dat er eigenlijk geen was. Dan breng je best je eigen eten mee. Om te ontsnappen aan de eentonige boterham met pindakaas geven we jou deze week een meeneemlunchmenu in plaats van de gebruikelijke tips voor het avondeten.

Maandag

De week beginnen we met een koude soep van groene groenten. Hierbij eten we verder nog Fries roggebrood met hummus en alfalfa.

Dinsdag

Het is handig om de avond ervoor wat meer aardappels te koken. Dan heb je er nog over voor een aardappelsalade als lunch. Deze keer gaan we voor Judiths maaltijdsalade met verse kapucijners, tuinbonen en aardappels 

Woensdag

Voor vanmiddag maken we een Tex-Mex-achtige salade van een half blik kidneybonen, een geraspte wortel, een halve rode paprika in kleine blokjes, een kleine avocado in blokjes en een eetlepel fijngehakte koriander. Breng op smaak met olie, peper, zout en tabasco

Donderdag

In Japan hebben ze geen broodtrommel maar een bento. Deze vullen ze met lekkere dingen die er ook nog mooi uitzien. Het oog wil ook wat, in Japan nog veel meer dan bij ons. Meta pikte het idee op en ging er creatief mee aan de slag. Eén van haar recepten is deze quiche-achtige gevulde paprika. Je maakt hem 's avonds klaar en 's morgens hoef je enkel nog maar wat brood en wat rauwkost zoals kerstomaten of radijsjes toe te voegen aan de bentobox.

Vrijdag

Van gisterenavond hebben we nog wat rijst een broccoli over. Daarom maken we een rijstsalade met het halve blik kidneybonen dat nog in de koelkast staat, de broccoli, een klein blikje maïs en een fijngehakte uitje. Serveer met andalousesaus.

Zaterdag

Op zaterdag werken we niet en hebben we meer tijd om te koken. We maken een hoofdgerecht dat je ook 's anderendaags gemakklijk kan meenemen naar het werk of naar de piknick. Op het menu staan dus deze flatbread-wraps met rode paprika en limoen-muntboter. Verder serveren we er nog een dipsaus en een salade bij, zoals aangegeven in het recept.

Zondag

Voor bij de koffie bakken we vandaag deze geweldige hazelnoottaartjes met kokos-chocovulling en rode vruchten van Jessie. Ze zijn klein van formaat. Daarom kan je er nog eentje in je broodtrommel stoppen om je blauwe maandag wat meer smaak te geven.


bento met gevulde paprikas

Hazelnoottaartjes 2  jessi 350x600

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

the Kitchenary

horecarama