Open menu

PaneerSpinazieSjabloonDeze maken we wintergerechten met een twist. Als uitgangpunt nemen we klassieke gerechten die een nieuw elan geven door een kleine aanpassing. Zo beginnen we de week met broccolistamppot met kidneybonen in tomatensaus en eindigen we met cupcakes met ghühweinsmaak. Verder eten we ook spruitjes met een snelle roomsaus, snertburgers en wontons met champignons en walnoten.

Maandag

De week beginnen met leuke varianten op twee klassieke gerechten. We maken broccolistamppot met kidneybonen in tomatensaus. Durven variëren is het begin van écht leren koken. Verleg je grenzen, één recept per keer. 

Dinsdag

We maken spruitjes schoon en snijden ze doormidden. We koken ze gaar en gieten ze af. Nu smelten we wat boter in de kookpot en laten de spruitjes kort bakken. We mengen een lepel bloem onder de spruitjes laten die ook even meebakken. Nu roeren we er wat room onder zodat er een saus ontstaat. Kruid af met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat. Dien op met gekookte aardappels en vegetarische rookworst.

Woensdag

Jij hebt zin in erwtensoep terwijl de kinderen maar blijven zeuren voor een hamburger? Dan hebben we voor je met deze snerburger een mooi compromis in petto. Stop hem tussen een hamburgerbroodje en serveer hem met friet en een groene salade. 

Donderdag

Uien worden meestal toegevoegd als smaakmaker, maar je kan ze ook gebruiken als hoofdingrediënt. In deze eenvoudige lasagne met ui en kaas komen alle ingrediënten tot hun recht en samen bepalen ze de smaak en textuur. Omdat het een lasagne is met dunnere lagen, komt de pasta zelf ook tot uiting. Het is daarnaast een ideale opkikker voor de sombere dagen. 

Vrijdag

Als borrelhapje maken we vandaag "Aziatische ravioli", wontons met in dit geval een vulling van champigons en walnoten. Nu bakken wij ze, maar je kunt ze ook koken of stomen. 

Zaterdag

Na een hectische namiddag shoppen maken we het gezellig thuis. We koken vanavond Indiaas, maar met een Hollands tintje. We nemen Emma's recept voor zelfgemaakt naanbrood met spinazie en paneer waarbij we de spinazie vervangen door fijngesneden andijvie. Voor de rest volg je gewoon het recept.

Zondag

De week sluiten we af met een origineel recept, helemaal in de sfeer van de kerstmarkten en het eindejaar. We bakken Annemieke's glühweincakejes en drinken daarbij een kruidige koffiedrank

wontons

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama