soyandseitanpompoenpureekleinVegatopia is wel de oudste Nederlandstalige website over vegetarisch eten, maar tegenwoordig lang niet de enige. Er zijn heel wat andere Nederlanders en Belgen met een webstek vol leuke, zelfgeschreven recepten. December is de maand van lekker eten bij uitstek. Daarom geen recepten uit ons eigen archief, maar wel van andere kookblogs. We beginnen de week met puree met pompoen van Soy and Seitan en eindigen met gevulde browniekoeken met speculoos van Bakken Zonder Beesten. Daarnaast maken we nog "vol-au-vent" van De Groene Keuken, Mexicaanse pasta van Wessalicious, Chileense maïssoep van Roots & Foods, plaattaart met groenten en hummus van Blackbird and Cakes en een verrassende pastagratin van spinazie en artisjok van De Groene Prinses.

Maandag

Vandaag maken we het simpel en toch lekker met puree met pompoen van Soy and Seitan. Serveer met een vegaburger en een salade. Wanneer je meer tijd hebt, kun je ook misschien één van haar drie uitgebreide kerstmenu's klaarmaken.

soyandseitanpompoenpuree

Foto: Soy and Seitan

Dinsdag

Het meest populaire recept van De Groene Keuken is ongetwijfeld deze vegan vol-au-vent, ofwel koninginnehapje. Lekker feestelijk in een pasteitje. Vandaag maken we het gewoon klaar met daarbij aardappels in de schil en sperziebonen.

Woensdag

Deze Mexicaanse pasta van Wessalicious is leuk tijdens een doordeweekse winteravond, maar je kan hem ook perfect op tafel zetten tijdens een gezellig etentje met vrienden. Dan geef je bijvoorbeeld vooraf nog toastjes met guacamole en chocolademousse als dessert. Een geslaagde avond gegarandeerd. 

wessaliciouspasta

Foto: Wessalicious

Donderdag

Wie Vegatopia al een tijdje volgt, weet dat we dol zijn op Zuid-Amerikaanse gerechten. Daarom zijn we ook helemaal fan van Roots & Foods, de vegan kookblog van de Nederlands-Chileense Sara. Vanavond maken we haar romige maïssoep. Deze soep is een maaltijd op zich. Hier hoeft enkel maar een broodje bij.

Vrijdag

Wat eten we vandaag bij de borrel? Geen pizza, geen quiche, maar een plaattaart met hummus en gegrilde groenten. Het recept komt van Blackbirds and Cakes, een website met vegan bakinspiratie en andere recepten.

Zaterdag

Tijd voor een ovenschotel. Geen mac and cheese deze keer maar wel een eveneens lekker romige pastagratin met spinazie en artisjok van De Groene Prinses. Onderaan op haar pagina vind je nog een recept voor het ideale bijgerecht: een slaatje van aardpeer, appel en postelein. 

Zondag

Zoete zondag met gebak van Jessi van Bakken Zonder Beesten. Omdat de kinderen vanmorgen niet konden kiezen tussen chocoladepasta en speculoospasta, krijgen ze ze nu allebei met deze gevulde browniekoeken met speculoos.

degroeneprinsespastagratin

Foto: De Groene Prinses

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens

Kerstpakket