pureetomaatgeitenkaaskleinSoulfood beperkt zich niet tot zware wintergerechten, in de zomer zijn er ook tal van mogelijkheden. In dit weekmenu geven we een aantal lekkere gerechten die kunnen dienen als mentaal opkikkertje. We gebruiken niet enkel onze eigen recepten, maar we duiken ook in het archief van de Nederlandse Vegetariërsbond en het Belgische Eva. Zo maken we gewokte groenten met pindasaus, zomerse stamppot met tomaat en lente-ui met daarbij geitenkaaskroketjes, pilao met spinazie en tomaat, zoete-aardappelpannenkoekjes met feta op een zomergroentenstoofpotje en een broodje pulled fennel. Op zaterdag maken we Indiase kaastosti's van CookingShooking en op zondag ontbijten we met een pannenkoek op de wijze van Hedwig.

Maandag

Op website van Eva vinden we een gemakkelijk recept voor gewokte groenten met pindasaus. Ideaal voor deze maandag. Mocht de pindasaus te dun uitvallen, zet ze dan 30 seconden in de magnetron om wat in te koken. Met de groenten kun je trouwens variëren. 

Dinsdag

De tomaten hebben nu hun echte volle smaak. Daarom maken we vandaag een gerecht waar je echt zongerijpte tomaten voor nodig hebt. We maken een zomerse stamppot met tomaat en lente-ui. Hierbij maken nog we snelle geitenkaaskroketjes met de bekende geitenkaasrol. In plakken snijden, paneren, frituren en klaar.

Woensdag

Vanavond eten we een pilao met spinazie en tomaat, een snel Indiaas eenpansgerecht. Voor het gemak vervangen we de verschillende specerijen door goed currypoeder. Lekker met een klodder Turkse yoghurt en een pappadum.

Donderdag

We maken vandaag zoete-aardappelpannenkoekjes met feta op een zomergroentenstoofpotje. Redactrice Emma leerde dit gerecht kennen in een restaurant tijdens een vakantie in Dublin. Hierna maakte ze het zelf naar eigen ingeving met gebruik van zomergroenten. 

Vrijdag

Pulled jackfruit kenden we al. Het probleem is dat je jackfruit niet altijd en overal kunt vinden. Een uitstekend alternatief is daarom dit broodje met pulled fennel, uiteengetrokken venkel, van de website van de Vegetariërsbond. Je kunt het zowel in de oven als op de barbecue klaarmaken.

Zaterdag

Vandaag verkennen we het straateten van de Indiase stad Mumbai. Naast de Indiase klassiekers vind je er ook gerechten van Europese oorsprong die evenwel Indiaas gekruid zijn. Een leuk voorbeeld is deze kaastosti van het Indiase kookkanaal CookingShooking. In de video gebruikt hij processed cheese. Het kaasaanbod in India is immers erg beperkt. Zelf neem je best jonge kaas of emmental. Serveer de tosti's met ketchup of een chutney. 

Zondag

Redactrice Hedwig maakte onlangs als ontbijt deze volkorenpannenkoek met plakjes banaan, blauwe bessen, gehalveerde ontpitte kersen en dadelstroop. Dit willen we ook wel eten op een zonnige zondagmorgen. Daarbij het is gemakkelijk te maken. Het beslag is een gewoon pannenkoekenbeslag met volkorenbloem.

pannenkoek Hedwig

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens