Open menu

pannenkoekje 256De herfst is in volle gang, en we koken daarom deze week typische herfstgroenten. Sla alvast een grote pompoen in, want deze week is het Halloween! We beginnen de week met een verwarmende bloemkoolsoep met hazelnoten. Dinsdag eten we een roti, maar nu met alvast een deel van de pompoen. Donderdag is het Halloween, waarbij het grootste gedeelte van de pompoen in een snelle pompoenstamppot wordt opgemaakt. Zaterdag staan we wat langer in de keuken met eigengemaakte pastinaakgnocchi en zondag genieten we van de nieuwe appeloogst, in een geurige kwarktaart.

Maandag

Soep gaat er altijd wel in na een herfstige dag, en deze bloemkoolsoep met hazelnoot en rode peper is snel klaar. De pittige topping warmt je weer snel op. Serveer er een knapperig donker afbakbroodje bij, of ouderwets soepstengels. 

Dinsdag

We smokkelen een beetje bij deze roti met pompoen en eiercurry, door kant-en-klare roti te gebruiken. De pompoen en eiercury maak je naturlijk wel zelf, met verbazingwekkend weinig ingrediënten.

Woensdag

Vandaag lekker klassiek, namelijk zuurkoolstamppot. Kook de zuurkool gaar met wat extra jeneverbessen. Kook kruimige aardapelen en stamp ze fijn met het kookvocht van de zuurkool, (plantaardige) melk en boter. Maak op smaak met peper en nootmuskaat. Serveer er een vleesvervanger of bijvoorbeeld Schotse eieren van Joke Boon bij.

Donderdag

Denk je aan Halloween, dan denk je aan pompoen. Deze spitskool-pompoenstamppot met geitenkaas is perfect om je te verwarmen, lekker kruidig, zoetig maar toch hartig. En snel klaar, mocht er nog langs de deuren worden gegaan worden.

Vrijdag 

Vandaag hebben we zin in hartige speltpannenkoekjes met kruidenboter met lekker veel knoflook. Geef hier de rest van de spitskool bij, gestoofd met wat uien- of mosterdzaadjes. 

Zaterdag

Er is niets fijner dan op een vrije dag lekker in de keuken te staan. Deze pastinaakgnocchi met paddenstoelsaus is niet eens zo ingewikkeld, maar wel heerlijk geurig en herfstig. Als toetje serveren we crumble met peren en chocolade

Zondag

De winkels liggen al vol met Sinterklaaslekkers, waardoor we al voorpret krijgen voor de smaken van de winter. Met deze gebakken kwarktaart met appel, sinaasappel en kaneel geurt je huis nog dagen heerlijk.

pannenkoekje 600

Meta, culiredactie. Wij vinden dat ze rockt terwijl ze kookt.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama