Open menu

pasta met vegagehakt thbGeen thema voor dit weekmenu, we koken gewoon lekkere gerechten die passen bij de tijd van het jaar. Eerst maken we gestoomde bloemkool met aardappels en een bonensalade, daarna een snelle pasta met vegagehakt, pompoen en geitenkaas. Op woensdag eten we broccolistamppot met kidneybonen in tomatensaus en op donderdag biet bourguignon. Op vrijdag bakken we feestelijke oesterzwammen onder een bladerdeegdakje. Rode kool met couscous is een leuk zaterdags lunchgerecht. Een herfstige cake met kweepeer past dan weer perfect bij de zondagse koffie.

Maandag

Geen nood aan een kookboek of zelfs een uitgewerkt recept op deze maandag: we maken gestoomde bloemkool en gekookte aardappels. Daarbij komt nog een salade van rode bonen. Voeg bij de bonen een fijngehakt rauw uitje, fijngehakte peterselie en een vinaigrette van olie, azijn, flink wat mosterd, peper en zout.

Dinsdag

Een snelle pasta met geruld vegagehakt, gegrilde pompoen en geitenkaas gaat er wel in vandaag! Het is een gemakkelijk recept dat zowel jong als oud kan bekoren. 

pasta met vegagehakt

Woensdag

Stamppot hoeft niet banaal te zijn, het is gewoon een kwestie van voldoende te variëren. In het Vegatopia-archief vinden we een recept voor broccolistamppot met kidneybonen in tomatensaus. Een makkelijk eenpansgerecht voor een druilerige dag.

Donderdag

Voor stoofgerechten heb je tijd nodig, maar je hoeft er niet constant naast te staan. Daarom is het mogelijk om een stoofgerechten alvast te laten pruttelen wanneer je thuiswerk doet - op voorwaarde dat je thuiskantoor niet helemaal op zolder is. Deze biet bourguignon, met onder meer biet en linzen, is een heerlijk verwarmend gerecht dat niet moeilijk te maken is, maar dat wel zijn tijd nodig heeft. Als bijgerecht kan hier veel bij, ook rijst.

gks beetbourguiognon

Vrijdag

Het mag een tikkeltje feestelijk vandaag en daar passen deze oesterzwammen en aardpeer onder een bladerdeegdakje perfect bij. Serveer met extra groenten en eventueel wat lekker brood of aardappels uit de oven.

Oesterzwammen met bladerdeegdakje2

Zaterdag

Als lunchgerecht maken we rode kool met couscous. Dit is rode kool op een heel andere manier. Omdat de kool rauw blijft, heeft dit gerechtje een lekkere bite. De combinatie van de zoetzure kool met de kruidige couscous werkt heel goed.

Zondag

Het weer slaat om en we willen ons weer binnen verwarmen na een lange wandeling. Rond deze tijd duikt de bij ons bijna vergeten vrucht, de kweepeer, weer even op. Ze is familie van de appel en de peer, maar laat zich toch niet rauw eten. De kweepeer is wel ideaal om te verwerken in allerlei bereidingen zoals jam en gebak. Daarom bakken we vandaag een herfstige cake met kweepeer voor bij de koffie.

kweeperencake

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama