Open menu

Super Rewe Kaiserschmarn kleinDeze week putten we voor een keer niet uit ons eigen receptenarchief. In plaats daarvan gaan we naar de supermarkt. Op de websites van verschillende supermarkten in Nederland, België en Duitsland zoeken we naar lekkere puur plantaardige recepten. Bij de ene vind je ze snel, bij de andere is het soms even zoeken, en bij een paar zoek je zelfs tevergeefs. Het eerste recept dat we presenteren is pasta met aubergine en een zelfgemaakt ricotta-alternatief. Daarna gaan we verder met een gele curry met zoete aardappel en ananas. Op woensdag eten we een kruidig stoofpotje van linzen met bulgur en op donderdag gnocchi met walnoten, witlof en basilicum. Saté van gemarineerde tempeh met pittige pindasaus serveren we op vrijdag en op zaterdag vegan scrambled eggs met avocado op toast. Het weekmenu sluiten we af met vegan kaiserschmarn.

Maandag

We bijten de spits af met Bioplanet, een onderdeel van de Belgische Colruytgroep. Pasta met aubergine en zelfgemaakt ricotta-alternatief. Makkelijk te bereiden en zeker geen recept dat "toevallig" plantaardig is. Colruyt is toch wel bekend om zijn culinaire inspanningen, ook op plantaardig vlak.

Super BioPlanet Pasta

Foto: BioPlanet

Dinsdag

Jumbo's gele curry met zoete aardappel en ananas is een vrolijk en kleurrijk gerecht met veel smaak en een beetje pit. Serveer met rijst en werk af met bosui en gehakte pinda's.

Super Jumbo Gele Curry

Foto: Jumbo

Woensdag

We gaan naar Delhaize voor een gerecht met een midden-oosters tintje: kruidig stoofpotje van linzen met bulgur, afgewerkt met gebakken rode ui.

Super Delhaize Linzen

Foto: Delhaize

Donderdag

Simpel, snel klaar en eigenlijk best wel origineel. Dat zijn gnocchi met walnoten, witlof en basilicum. Dit alles in een paprikasaus. Een recept van Albert Heijn.

Vrijdag

Voor het weekend begint gaan we nog even langs bij Dirk. Daar vinden we een recept voor saté van gemarineerde tempeh met pittige pindasaus. Serveer met rijst, atjar, komkommerplakjes en casavecrackers.

Zaterdag

Vandaag hoeven enkel voor de lunch te zorgen, straks gaan we uit eten. We maken vegan scrambled eggs met avocado op toast, een makkelijk en smakelijk recept van Lidl.

Super Lidl Scrambled eggs

Foto: Lidl

Zondag

De week sluiten we af met een zoete Oostenrijkse klassieker in puur plantaardige versie, die geschikt is als ontbijt maar ook op elk ander moment van de dag: kaiserschmarn volgens een recept van de Duitse supermarktketen Rewe. Eveneens lekker met appelmoes, rabarbercompot of pruimenjam.
Super Rewe Kaiserschmarn

Foto: Rewe

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama