kookboek actie"Maar geen harige arm!" riep Tertia. Ik zag mezelf al naar de buurman twee huizen verder stappen met de vraag of ik zijn arm mocht inspecteren en lenen voor een foto. Nadenken over de (food)styling voor een kookboek levert hilarische discussies op. Want ja, iemand moet dat biertje op de foto toch vasthouden? Uiteindelijk werd het de vriend van Vegatopia's Ellen, die een dag hielp tijdens onze eerste echte fotoshoot.

Op een dinsdag verzamelden we heel vroeg bij De Delta, een school in Leiden, met vier kookeilanden, waar we twee dagen het kooklokaal mochten gebruiken. Ook de volgende dag kwamen er kokers vanuit het hele land, die ons een dag wilden helpen. Geweldig!

Na twee dagen hard snijden, koken, stofjes en servies bij het gerecht zoeken en in rare houdingen fotograferen, lagen er 29 prachtige foto's klaar voor ons kookboek. 

In de dagen erna bezochten we nog servieswinkels en websites, op zoek naar mooi servies om te lenen voor een volgende shoot. Dat leverde mooie spullen op, waarom we later eens meer vertellen.

Voor nu gaan we weer verder met de laatste recepten ontwikkelen. En de testkokers gaan ook weer door met het testen van onze recepten. En op naar weer een volgende shoot!

Lees meer over ons kookboek op ons Instagramaccount

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter