servettenthbOnlangs is het kookboekcontract ondertekend. Het is nu dus echt officieel! Achter de schermen zijn we natuurlijk steeds flink bezig met het kookboek. En dat is zo ontzettend leuk om te doen! Daarnaast is het ook een flinke klus, denk aan ontplofte keukens, ijs dat te snel wil smelten en discussies over het formaat van pannen.

Uiteraard moeten er een heleboel recepten worden bedacht en opgeschreven. En daarbij moet je echt overal aan denken, want een recept moet natuurlijk wel helemaal kloppen, duidelijk zijn en makkelijk te volgen. Sommige recepten hebben ons nachtmerries bezorgd, zoals de soufflé die maar niet wilde souffleren.

Contracttekenen

Wij ontdekken zo wel dat niet alles wat wij vanzelfsprekend vinden, ook echt zo logisch is. Zo is de ene lepel de andere niet, enig idee hoeveel verschillende formaten theelepels er bestaan? En het is nog niet zo gemakkelijk om een perfect recept voor deeg te maken als je het niet uit de losse pols kunt doen. Dit laatste zorgde bij één van de testkokers voor een plakkerige bende door een verkeerde hoeveelheid bloem in de ingrediëntenlijst.

Daarom zijn we ook zo blij met ons kleine legertje testkokers , zij testen en controleren al onze recepten. En dat is nodig hoor! Je wilt immers niet dat een gerecht waarbij wij zoute sojasaus hadden bedacht ineens met zoete ketjap wordt gemaakt. Dankzij dit kritische panel kunnen wij fouten en onduidelijkheden uit onze receptuur verbeteren, en dat is ontzettend fijn. Daarnaast is het heel leuk om te horen dat de meeste recepten goed in de smaak vallen, want daar doen we het natuurlijk voor.

workshopfoto

De afgelopen maand hebben we ook al een aantal fotografiedagen gehad, waarbij een heleboel gerechten prachtig op de foto gezet zijn door Annemieke. Intensieve, maar gezellige en leuke dagen waarop we zelf ook lekker kunnen proeven van alles wat straks in het boek komt te staan. Zie je het voor je? Twee Vegatopiaredacteuren die gewapend met een enorme pincet blaadjes kruiden staan te verplaatsen op een bord. En vervolgens een klodder saus die precies op de juiste plek moet belanden voor de perfecte foto, maar dat natuurlijk niet meteen deed.

pitafoto

We zijn er nog lang niet. Want er moet ook een inleiding komen, en een dankwoord, en een inhoudsopgave, en allerlei andere teksten. En wat komt er eigenlijk op de kaft? Hoe willen we het register? Veel, heel veel stof tot nadenken.

werkplekfoto


 Meer over het Vegatopia kookboek!

 

 

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter